Ayhan Barut, EYT’liler için mücadelesini sürdürüyor

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen yurttaşların feryadına duyarsız kalınmamasını istedi. EYT mağdurlarının her zaman yanında olduğunu ve sorun çözülene kadar mücadelenin süreceğini vurgulayan Barut, EYT’lilerin sahipsiz olmadığını dile getirdi. 

“EYT MAĞDURLARI YALNIZ DEĞİLDİR”

EYT sorununun çözülmesi için bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergeleri, kanun teklifleri ve araştırma önergeleri sunarak Meclis’te konuyu defalarca gündeme getiren Ayhan Barut, EYT mağdurlarının sadece ellerinden alınan emeklilik haklarını istediklerini anımsattı. Bu sorunun çözümü için verdiği mücadelenin kesintisiz süreceğini bildiren Barut, “Bu sorun ortadan kalkmadan geri adım atmayacağız. Milyonlarca insanın feryadını görmezden gelemezsiniz. EYT mağdurları yalnız ve sahipsiz değildir” dedi. 

YİNE SORU ÖNERGESİ SUNDU

EYT mağdurlarıyla ilgili kamuoyuna yanlış bilgiler verilerek gerçekleri saptırmak amacıyla sahte bir algının yaratılmak istendiğine dikkat çeken Ayhan Barut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yine soru önergesi verdi. 08 Eylül 1999 tarihi öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu olarak çalışma hayatına başlayanların sorunlarına değinen Barut, şunları kaydetti;

“Dönemin koalisyon hükümetince çıkarılan 4447 Sayılı Kanun geriye işletilmiş, erkeklerde 25 yıl 5000 gün, kadınlarda ise 20 yıl 5000 gün şartlarına göre emekli olabilecek yurttaşlarımız, ‘kademeli emeklilik’ uygulamasıyla mağdur edilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri bu mağduriyetin giderileceği yönünde defalarca söz vermiştir.  Fakat, emeklilik şartı için gerekli olan prim ve gün sayısını fazlasıyla yerine getirmiş vatandaşlarımızın mağduriyeti halen sürmektedir. Bu bağlamda 08 Eylül 1999 tarihine kadar çalışma hayatında olan kişi sayısı kaçtır? Bu tarih sonrası emekli olan kişi sayısı kaçtır? Bu dönemde ilk defa sigortalı olan kadın ve erkeklerden kaç kişi vefat etmiştir? Söz konusu tarih öncesinde ilk defa stajyer ve çıraklık olarak başlayanların sayısı kaçtır, ilk defa sigortalı olan 20 yılını dolduran kadın sayısı ve 25 yılını dolduran erkek sayısı kaçtır? 08 Eylül 1999 tarihi öncesinde ilk defa sigortalı olan 5000 prim gününü tamamlayamayanların sayısı kaçtır?”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor