‘SUNAR MUTFAK’TAN GASTRONOMİ YOLCULUĞUNA DESTEK

  1. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ana destekçilerinden Sunar Yatırım’ın ‘Sunar Mutfak’ sahnesi, üç gün boyunca binlerce ziyaretçinin uğrak noktası oldu. Sunar Yatırım’ın sürdürülebilir gastronomi vizyonuyla ünlü şeflerle yaptığı iş birliği kapsamında, ‘topraktan masaya’ temalı lezzet sunumları festivale renk kattı. Sunar’ın desteklediği çiftçilerin sürdürülebilir tarım deneyimlerini paylaştığı; Adana’nın mutfak tarihi, atıksız mutfak ve tarımda biyoplastik kullanımı gibi konuların ele alındığı söyleşiler ise büyük ilgi gördü. Gurme lezzet meraklıları, usta şeflerin Sunar ile Hüner marka yağ ve unlarla hazırladığı yiyecekleri tatma fırsatı buldu.

 

Gıda ve biyoendüstri alanındaki 50 yılı aşkın tecrübesini doğduğu topraklarla paylaşan Sunar Yatırım, bu kapsamda Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ana destekçileri arasında yer aldı. 10 – 12 Ekim tarihleri arasında Adana Merkez Park’ta gerçekleşen festivalde Sunar Yatırım’ın tarım ve gastronomi vizyonunu yansıtan “Sunar Mutfak” sahnesi binlerce ziyaretçinin akınına uğradı.

Ünlü şeflerle iş birliği kapsamında, ‘topraktan masaya’ temalı lezzet sunumları festivale renk katarken Sunar’ın desteklediği çiftçilerin sürdürülebilir tarım deneyimlerini paylaştığı; Adana’nın mutfak tarihi, atıksız mutfak ve tarımda biyoplastik kullanımının ele alındığı söyleşiler ise büyük ilgi gördü.

Çiftçilerden sürdürülebilir tarım hikayeleri

Sürdürülebilir tarım, yenilenebilir enerji ve biyo-bozunur plastik gibi alanlarda yatırımlara imza atan Sunar’ın yenilikçi vizyonu festivalde öne çıktı. Birinci gün, festivalin bu yılkı konsepti “Kuşaktan Kuşağa” kapsamında, Adana’nın köklü gastronomi marklarının temsilcileri ağırlandı. Ustalar, yöre mutfağının inceliklerini ve tarihsel serüvenini, yıllara yayılan deneyimlerini aktardı.

İkinci günde ise sürdürülebilirlik ve tarım odaklı paneller dikkat çekti. Çiftçiler ve akademisyenler; coğrafi işaretli ürünlerden atıksız mutfağa, biyo-plastik kullanımından sürdürülebilir tarıma uzanan pek çok başlıkta görüşlerini paylaştı.

Ünlü şeflerden unutulmaz lezzetler

Festivalin en çok konuşulan anları üçüncü gün yaşandı. Şefler Rafet İnce ve Özlem Mekik, Sunar ve Hüner markalı un ve yağlarla daha önce hiçbir yerde sergilemedikleri özel tarifler hazırladı. Lezzet dolu sunumlarını şova dönüştüren şefler, mutfak sırlarını ve yepyeni tatları izleyicilerle paylaştı.

Adana’nın gastronomi yolculuğuna destek

Sunar Yatırım’ın sürdürülebilirlik vizyonunu Adana’nın mutfak kültürüyle buluşturan “Sunar Mutfak” sahnesi, üç gün boyunca festivalin en uğrak noktalarından biri oldu. Sunar Yatırım, böylece Adana’nın “UNESCO Gastronomi Şehri” adaylığına da güçlü desteğini ortaya koydu.

Sunar Yatırım Hakkında

Yarım asrı aşkın köklü geçmişiyle tarım, gıda ve biyoendüstri alanında faaliyet gösteren Sunar Yatırım; mısır nişastası bazlı endüstriyel hammadde, bitkisel sıvı yağ, un, yem ve biyo-bozunur plastik üreterek müşterileriyle buluşturuyor. 1400’den fazla çalışanı başta olmak üzere çiftçiler, müşteriler, yerel yönetimler ve diğer tüm paydaşlarıyla geniş bir değer zinciri kuran Sunar, Ar-Ge ve ileri teknolojilere yaptığı yatırımlarla tarıma dayalı çevre dostu ve sürdürülebilir ürünlerini 6 kıtada, 100’ün üzerinde ülkeye taşıyor. (BÜLTEN)

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor