CHP’Lİ ŞEVKİN: VATANDAŞA YENİ BİR MALİ YÜK GETİRMEYİN

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Şehit Erkut Akbay’daki kentsel dönüşüm çıkmazındaki konuyu meclise taşıyarak, “4 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen Şehit Erkut Akbay Mahallesi sakinleri fiyat güncellemesiyle karşı karşıya bulunuyor. Buradan iktidara seslenmek istiyorum, vatandaşa yeni bir mali yük getirmeyin” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde adeta kangrene dönüşen kentsel dönüşüm çıkmazı meclis gündemine taşındı.
CHP Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde yapımı devam eden kentsel dönüşümde Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mahalleliye fiyat güncellemesi yapılacağı bilgisi verildiğini kaydetti.
“KANGRENE DÖNÜŞEN MAĞDURİYET SONA ERMİLİDİR”
2021’de kamulaştırması başlayan, 2023 Mart ayında temeli atılmasına rağmen aradan üç yıl geçtiğini, hâlâ evlerin teslim edilmediğini vurgulayan Dr. Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Mahalleli şimdi de ilk sözleşmenin geçersiz kılınıp yeni fiyat güncellemesiyle altından kalkamayacakları bir mali yükle karşı karşıya bırakılacaktır. Bundan etkilenecek olan aileleriyle birlikte yaklaşık 7 bin kişi haklı olarak itiraz ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ’ye buradan sesleniyorum: Bu insanların sorununu çözün, yeni mali yük getirmeyin ve kangrene dönüşen bu mağduriyeti bir an önce sona erdirin.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor