ŞİMŞEK’TE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Bir dönem fırtına gibi esen, Avrupa’nın kapısından dönen Adana Demirspor’da sular durulmuyor. Trendyol Birinci Lig’de bir beraberlik ve -17 puanla ligin son sırasında yer alan Adana Demirspor’da kimsenin ağzını bıçak açmadığı gibi kulüp hakkında nasıl bir karar verileceği de belirsizliğini korurken, hatta ligden çekilme maddesinin bile düşünüldüğü iddia ediliyor.

 

Adana Demirspor’da geçen hafta yaşanan olaylar futbol camiasını oldukça meşgul etti. Bir dönem fırtına gibi esen, Avrupa’nın kapısından dönen Adana Demirspor’da sular durulmuyor. Son olarak aşçıların maaşlarının ödenmemesi sebebiyle tesislerde yemek çıkmamaya başlamış, daha sonra futbolcular antrenmana çıkmamışlardı. Son olarak ise Serikspor maçı deplasmanına giderken, yönetimden bir kişinin teknik heyet ve futbolcuları Adana’ya dönmelerini çağırmış, ancak teknik heyet ve futbolcular kendi inisiyatiflerini kullanarak deplasmana gitmişler ve maça çıkmışlardı. Bu yaşanan olayların ardından çıkıp Serikspor deplasmanından 4-0 mağlup ayrılan futbolcuların morallerinin oldukça bozuk olduğu ifade ediliyor.

İddialara göre ise, Serikspor mağlubiyetinin ardından yönetimin “Ligden çekilme” maddesini gündeme getirdiği söylendi. Kulüpte yaşanan mali sıkıntılar bu maddenin gündeme gelmesinden büyük rol oynadı. Takımın deplasman giderlerini dahi karşılanmakta güçlük çekildiği iddia edilirken, yönetimin bu kararı önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Bu olaylar yaşanırken diğer taraftan Adana Demirsporlu taraftarlar, Başkan Murat Sancak büyük öfke duyuyorlar. Murat Sancak, fırtına gibi aldığı başkanlık unvanını ile kısa süreliğine camiada heyecan estirirken; karşı karşıya geldiği ekonomik sıkıntılarından ötürü sadece kendini değil, kulübü de uçurumun kenarına attı. Hiçbir günahı olmadığı halde başkalarının üzerine de yüklenen borçlar kendisine olan öfkeyi daha da büyüttü. Bu çerçevede taraftarlar olaya sportif açıdan yaklaşarak, özellikle Adana Demirspor taraftar gruplarından “maviçocuklar1940” sosyal medya hesapları üzerinden Murat Sancak’a çok sert tepki gösteriyor. Taraftarlar Sancak’a yönelik ‘Hesap Vereceksin’ sloganı adı altında tepki kampanyası başlattı. Ancak bu hesabın nasıl sorulacağı ayrıntısına değinilmedi.

Bu olaylar yaşanırken, Adanaspor ve Adana Demirspor’un maçlarını oynadığı Yeni Adana Stadyumu, zemin yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatılıyor. Bu süreçte Adana’daki profesyonel takımların maç programı yeniden düzenlendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Adana İl Spor Müdürü Mustafa Loğoğlu, şu bilgileri verdi; “Önümüzdeki hafta 8 Kasım’da Ali Hoşfikirer Stadyumu’nda oynanması gereken Adana 01 FK-Beykozspor maçı Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacaktır. Bir sonraki gün 9 Kasım’da ise Adana Demirspor-Keçiörengücü müsabakası da Yeni Adana Stadı’nda oynanacak. Bu hafta oynanacak iki karşılaşma Yeni Adana Stadı’nda oynandıktan sonra stad bakıma alınacaktır” dedi. Loğoğlu ayrıca bakım çalışmalarının 10 Kasım 2025 tarihinde başlayacağını ve stadyumun 30 Kasım 2025 tarihinde yeniden hizmete gireceğini belirtti. Bu süreçte 16 Kasım’da oynanacak Adanaspor-Malatyaspor karşılaşması, bakım çalışmaları nedeniyle Ali Hoşfikirer Stadyumu’nda oynanacak. Bakım süreci tamamlandıktan sonra 30 Kasım’da oynanacak Adana Demirspor-Hatayspor ve Adanaspor-Mersin İdmanyurdu maçlarıyla birlikte Yeni Adana Stadyumu yeniden faaliyete geçecek. Bu planlamayla birlikte, Adanaspor, Adana Demirspor ve Adana 01 Futbol Kulübü takımları kısa süreli bir stat değişimi sürecine girmiş oldular. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor