ATÜ’LÜ ÖĞRENCİLER İÇİN GASTRONOMİ SEKTÖRÜNDE YENİ FIRSATLAR OLUŞTU

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, öğrencilerin sektörel deneyimlerini artırmak ve gastronomi alanındaki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği koordinasyonunda Adana’da faaliyet gösteren Divan Adana Otel, Çukurova Aşçılar Derneği, HiltonSA Adana, Sheraton Grand Adana ve Park Zirve Zaimoğlu Adana ile iş birliği protokolü imzaladı.
ATÜ Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haşim Kelebek, İİSBF Dekanı Fatma Nur İplik, Genel Sekreter Doç. Dr. Nihat Döngel, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Divan Adana Otel Genel Müdürü Eren Özkan, Çukurova Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Orak, HiltonSA Adana Genel Müdürü Abdurrahman Toprak ve Park Zirve Zaimoğlu Adana Genel Müdürü Çetin Songürer katıldı.
Protokol kapsamında ATÜ, otellerde düzenlenecek eğitimlere akademik destek sağlayacak, kariyer odaklı etkinliklerde iş birliğini sürdürecek ve uygun duyuruları öğrenci ve mezunlarla paylaşacak. Oteller ise öğrenci ve mezunlara staj ve istihdam süreçlerinde öncelik tanıyacak, kariyer etkinliklerine destek olacak ve üniversitenin yürüteceği Ar-Ge projelerine katkı sunacak. Bu protokolün, öğrencilerimizin mesleki gelişimine ve üniversite–sektör iş birliğinin güçlenmesine önemli katkılar sağlaması hedefleniyor. (BÜLTEN)
