Bunlar da Suriyeli taksiciler

HABER: Mehmet KOL

ADANA (BÖLGE)-Taksicilerin ve dolmuşçuların yaşanılan ekonomik sorunlardan dolayı kan ağladığı bu dönemde, Suriyeli göçmenler kaçak şekilde taşımacılık ve taksicilik yapıyor.

Adana’nın Kocavezir semtinde Güney Kuşağı Bulvarı üzerinde, konumlanan Suriyeli göçmenler, üç tekerli elektrikli bisikletler ile hem taşımacılık hem taksicilik yapıyor. İnsan ve eşya taşıyan göçmenler, gidecek yer çok uzak olsa dahi cüzi ücretler karşılığında bu işi yapıyor. En fazla 3 kişinin binebileceği araçlara, 5-6 kişi de alan göçmenler aynı zamanda hem taşıdıkları insanların canını tehlikeye atarken hem trafik akışında da tehlike oluşturuyor.

KİMSE BİZE KARIŞMIYOR

Taksicilik yapan Suriyeli Göçmenler, “Kimse bize karışmıyor, biz işimizi yapıyoruz. Alışveriş yapan, bir yerlere gitmek isteyen insanları taşıyoruz ve bunun karşılığında hakkımızı alıyoruz” dediler.

O bölgedeki esnaflar, “Taksicilik işini sisteme bindirmişler, herkes sırasıyla gidiyor. Bildiğimiz taksi durağı konumunu almışlar. Kavşak üzerinde sırayla bekliyorlar ve gelen müşterileri götürüyorlar. Zabıta ya da polis müdahale etmiyor.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor