DENİZ’İ DE AĞLATTINIZ

Hatayspor’u Adana’da Adana Demirspor karşısında izledik.. Ne yaptığını, ne yapacağını bilen bir teknik adam verdiği talimatları harfiyen uygulayan 11 futbolcusu vardı Hatayspor’un.. Adana Demirspor’un teknik heyeti de, 11 futbolcusu da bilmiyordu ne yapacağını.. Hatayspor uyutma taktiğini uyguluyor, Adana Demirspor ayak uyduruyordu..

Galibiyeti kaçıran Hatayspor’du Adana’da..

Dedik ki, bu Adana Demirspor,  bu anlayışla Hatay’da kaybeder..

300 taraftarıyla Hatay’a gitti.. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de oğlu Deniz ile birlikte bu önemli maçı izlemek için Hatay stadındaydı… Baba-oğul Mavi-Lacivertli forma ve atkıyla heyecan dolu maçı izliyordu.. Soner Çetin şampiyonluk halinde 500 bin lira prim vadetmişti.. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da 2 milyon lira vaadinde bulundu..

Maç başlamıştı.. Televizyondan izliyorduk.. Adana Demirsporlu futbolcular yine tutuktu.. Hatayspor ise ne yaptığını biliyordu..

Ama ilk gol Adana Demirspor’dan geldi… Bu bulunmaz bir fırsattı.. İlk yarının bu sonuçla bitmesi de Adana Demirspor için en büyük şanstı.. Yapması gereken rakibi orta sahada oyalamak, bire bir markajla etkisizleştirip, oyun ve sinir düzenlerini bozmaktı..

Hele hele ilk yarının 1-0 lehine sonuçlanması, ikinci yarıda bir gol yemesi halinde bile finale hak kazanmasıydı Adana Demirspor’un..

İkinci yarıda ne oldu?

Değişen bir şey yoktu.. Galip takım panik içinde, yenik takım gol arayışında ve sabırlı.. Hatayspor iki gol attı, üst üste.. Ama ikisi de Var sistemi tarafından geçerli sayılmadı.. Ofsayttı.. Dakika 60’ı gösteriyordu ki, Hatayspor beraberliği sağladı.. “Eyvahhh”  derken, ikinci gol geldi.. Umutların tükendiği andı. 93. dakikada Adana Demirspor kazandığı golle durumu 2-2 yaptı.. Bu sonuç finaldi..

3 dakika yahu 3 dakika.. Üç dakika dayansanız finaldesiniz.. Ama ne gezer.. Dakika 96 ve Hatay’dan gelen bir gol, bütün hayalleri bitirdi 3-2 ile Hatayspor finalde. Deniz Çetin hıçkırarak ağlıyor, babası Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve 300 Adanalı buz kesiliyordu..

Beyler!.. Yıllarca Adanaspor’un ve Demirspor’un iç – dış saha maçlarını antrenmanlarını izledik… Her iki kulüsbün kapıları halka ve halkı temsil eden basına açıktı..

Bugün iki kulüpte basına ve halka kapalıdır.. Kusura bakmayın.. Adanaspor’un da  Adana Demirspor’un da sahibi halk değildir.. Her iki kulübü de tek adam yönetmektedir.. Yönetimin varlığı tek adamlığı  önleyemez.. Çünkü parayı veren düdüğü çalmaktadır..

Böyle giderse, her iki kulüpte taraftar desteğinden yoksun kalır.. Şirket malı olan Adanaspor iflas eder, para harcayan tek adam Adan’dan çeker gider ve  Demirspor ortada kalır..

Halkı arkasına almayan hiçbir kurum ve kuruluş ayakta kalamaz.. Bizden hatırlatması..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor