Boyvadaoğlu, ‘Özel çocuklarımıza gereken önemi vermeliyiz’

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana İl Başkan’ı Göktürk Boyvadaoğlu, Down Sendromlu özel çocuklar ve ailelerinin eğitimleri için atolye açılışına katıldı.

Artı Atölye Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatoş Başak Şen, davete katılan misafirlerle tek tek ilgilendi. Atölyenin açılışını, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş yaptı.

İYİ Parti Adana İl Başkan’ı Göktürk Boyvadaoğlu, İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Çocuk Ve Kadın Hakları Derneği Başkan’ı Çiğdem Akça ile birlikte katıldıkları bu açılışta, Başkan Boyvadaoğlu yaptığı açıklama da;

“ Down Sendromlu özel çocuklarımız hepimizin çocuklarıdır. Dezavantajlı kesim oldukları için bu özel çocukların eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal refah hizmetlerinden yararlanma haklarına özel bir önem verilmesi gerekir. Özel çocukların gerekli eğitim ve rehabilitasyonu olarak toplumla bütünleştirmenin sağlanması gerektiğini belirten Boyvadaoğlu, bu özel çocuklarımızın eğitimi konusunda kaynaştırma uygulamaları dahil, çağdaş yaklaşımlar yeterince kullanılmalıdır. Özel çocukların özel durumuna göre uygun bakım, eğitim ve rehabilitasyon olanaklarından yararlanmalıdır. Özel çocuklarımız yetişkin yaşamlarında iş gücü piyasasındaki avantajlarını arttıracak mesleklerde yetiştirilmediğinde, topluma üretken bireyler olarak katılamayacaklardır. Bundan dolayı önlemler alınarak bu çocuklarımızın ilerde daha faydalı bireyler olabilmeleri için başta devlet yetkilileri olmak üzere, bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve de bütün vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Daha sağlıklı günler için el ele verilip bu çocuklarımızın önündeki tüm engelleri kaldırarak daha güzel yaşanabilir bir gelecek dileği ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor