ALTIN KOZA EHİL ELLERE TESLİM

(HABER MERKEZİ)-Yönetim Kurulunda Nebil Özgentürk, Menderes Samancılar gibi ünlü yazar-yapımcı ve yapımcılar da var..

Uzun süre tüm işlevleri durdurulan ve  Gazeteniz BÖLGE’nin girişimleri sonucu yeniden canlandırılan Altın Koza’nın yeni yönetim kurulu belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Adanalı ünlü sanatçı Menderes Samancılar getirilirken, üyeliklerde de Nebil Özgentürk, Yusuf  Timur Savcı, İsmail Timuçin, Ali Kuşçu, Kadir Çetinkaya, Kadir  Beycioğlu, Halil Şahin ve Yaşar Pütün gibi isimler yer aldı.

BÖLGE KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Marmara depremi nedeniyle iptal edilen ve sonraki yıllarda da tamamen durdurulan Altın Koza Kültür ve Sanat Festivali’nin yeniden başlatılması için gazeteniz BÖLGE kampanya başlatmıştı.

Aralarında Nebil Özgentürk, Menderes Samancılar, merhum Yılmaz Köksal ile film yapımcılarının da katıldığı geniş toplantı sonrası, dönemin Belediye Başkanı Aytaç Durak’la da konuyla ilgili görüşmelerde bulunmuştu.

Sanatçıların etkisi ve kamuoyunun baskısı ve oluşturulan heyetin görüşmeleri  sonucu Belediye Başkanı Aytaç Durak, ara verilen Altın Koza Kültür, Sanat ve film Festivali’nin yeniden başlatılma kararı almıştı.

Yeni yönetimde Film ve Sanat dünyasına yakın olan isimlerin yeralması, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sanat ve sanatçıya verdiği değerinin bir kanıtı olarak gösterildi, memnuniyetle karşılandı.

NASIL BAŞLAMIŞTI?

 Bölge Gazetesi’nin açtığı kampanya 17 Ağustos 2004 yılında gazete ve televizyonlar halka şöyle duyurmuştu:

Adana’da yayınlanan Bölge Gazetesi’nin başlattığı ‘Festivalinize Sahip Çıkın’ kampanyası kapsamında gerçekleştirilen ve Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk’ün yönettiği “Altın Koza Paneli” Adana Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Panelde bir konuşma yapan Menderes Samancılar,  Altın Koza Festivali’nin sinema sanatının gelişiminde önemli yeri olduğunun altını çizerek, “Elimizdeki bir değeri yok ettik.  Ama onu yeniden hayata döndürmekle yükümlüyüz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik sıkıntıları ve toplumsal olayları gerekçe göstererek festivale son vermesini haklı bulmadığını ifade eden Samancılar, şöyle konuştu: “Altın Koza Film Festivali’nin yapılmaması halkı ve sanatçıları mağdur etti. Kolumuzu kesip aldılar. Parasızlık, depremler bunlar sanatsal etkinliklerin sona erdirilmesi için gerekçe olamaz. Sanatsal etkinliklerle, toplumsal olayların bütçeleri birbirine karıştırılmamalıdır. Adana Büyükşehir Belediyesi bizlere savunmak yapmak zorundadır.”

2005 SİNEMANIN YILI OLACAK

Sinema Yapımcısı Necip Sarıca da sinema sanatının gelişimine katkıda bulunacak yasal düzenlemelerin gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bunun 2005 yılına olumlu yansıyacağını söyledi.

Değerlendirme sistemi ile uluslararası bir çok etkinliğe örnek olan Altın Koza Film Festiveali’nin en kısa zamanda hayata geçmesi için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirten Sarıca, “Gelecek yıl Türk sinemasının yılı olacak. Olanaklar çokken gelin bu festivali hayata döndürelim” diye konuştu.

Toplantının soru cevap bölümünde söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit de festivalin belediye bütçesi ile gerçekleştirilmesinin olanaksız olduğunu ve sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor