Deveciler, Dünya Türkmenler Birliğinin davetine katıldı

ADANA (BÖLGE)-Hoca Ahmet Yesevi Otağında gerçekleştirilen ziyarette Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Adana Devecileri Onursal Başkan Cumali İncesoy, Dernek Başkanı Faruk İncesoy, Ak Parti Seyhan Belediye Meclis üyesi Yalçın Limoncu, Adana Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Metin Ersoy ve Deveci Gençlik Spor Kulübü Derneğinin yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Türkmenlerin, bulundukları ülkelerde örgütlendiği bir oluşum olan Dünya Türkmenler Birliği’nin başkanı İsmail Demirdüzen birlikte olmanın bir arada olmanın önemini dile getirip davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti. Dernekleri hakkında bilgi veren Demirdüzen, “Dernek olarak sadece Oğuz boyunun temsil edildiği ancak burada sadece oğuzlarla bir araya gelmediklerini Vatanını milletini seven hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun insan olan ve insan olmayı ön plana çıkaran bütün arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Oğuzların töresini hatırlatmaya ve anlatmaya çalışıyoruz.”dedi. Toplantıya katılan tüm Devecilere teşekkürlerini belirtti.

Deveci Gençlik Spor Kulübü Onursal Başkanı Cumali İncesoy, “Nihai hedefimiz Yörük ve Türkmen kültürü yaşatmak, sürdürebilirliğini sağlamak Genç kuşaklarımıza aktarmaktır. Derneğin yönetim kurulunda birçok Doktor, Avukat, Memur, İşadamı, Esnaf ve Öğretim görevlilerinin olduğunu söyleyen İncesoy, Gençlerimizin Spor faaliyetleri ve ata sporlarımızın tekrar canlandırılması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bizim derneğimiz yarının Türkiye’sine harç koyacak, bu memleket için düşünen, bu memleket için üreten, bu memleket için her türlü çileye talip olan sivil toplum örgütüyüz” dedi.

Deveci Gençlik Spor Kulübü Başkanı Faruk İncesoy, “bu buluşmanın bizler açısından çok önemli bir maneviyatının olduğunu belirtip buluşmaya vesile olanlara teşekkür ediyorum. dedi

Konuşmaların ardından halk ozanları, sazları eşliğinde âşıklık geleneğinin çeşitli dallarındaki eserleri seslendirdiler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor