Emekliler hükümetten iki müjde bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, büyük önder Atatürk’ün emeklilere hediye ettiği 30 Haziran Emekliler Günü öncesinde yaptığı açıklamada, hükümetten emeklilerin refah seviyesini yükseltmesini beklediklerini ifade ederek,” Öncelikli olarak intibak yasasının bir an önce çıkmasını, ayrıca TÜFE üzerinden değil de seyyanen zam müjdesi bekliyoruz” dedi.

ADANA(BÖLGE) – Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Atatürk’ün 30 Haziran Emekliler Günü’nü emeklilere armağan ettiğini hatırlatarak, ”Bu anlamlı ve güzel günde hükümetimizden iki müjde bekliyoruz.” dedi.

Başkan İyiyürek, gençliğinde muktedirken milleti ve vatanı için varını yoğunu ortaya koyan emeklilerini emekli olduktan sonra rahat bir yaşam sürmeyi sürekli olarak hayal ettiğini ifade etti. Adana’da yaklaşık 70 bin, Türkiye genelinde de bir milyonun üzerinde kayıtlı üyelerinin bulunduğunu kaydeden İyiyürek, TÜED Adana Şubesi yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği üzere 30 Haziran Günü Emekliler Günü’dür. Büyük Önder Atatürk’ün emekli olduğu gün, çıkarılan bir kanun ile Emekliler Günü olarak kabul edilmiş ve bu güzel gün emeklilere armağan edilmiştir. Biz bu güzel günümüzü her yıl düzenli olarak kutluyoruz.

Gençliğinde ülkesine yıllarca hizmet vererek ülkenin kalkınmasında önemli rol üstlenen vatandaşlar emekli olduktan sonra da rahat bir yaşam sürmenin, çocuğuna, torununa güzel bir hediye almanın hayalini kurmuş ve refah seviyesinin yükselmesini beklemiştir. Yılları bu şekilde geride bırakan milyonlarca emeklimiz, şimdi de 2019 Temmuz ayında uygulanacak zammın TÜFE üzerinden değil de seyyanen uygulanmasını, ayrıca 2000 sonrasında emekli olan vatandaşlarımız için çıkmasını beklediğimiz intibak yasasının ivedilikle çıkarılmasını ve böylelikle emeklilerin sosyal yaşam standardının biraz daha iyileştirilmesini bekliyoruz. Üyelerimiz ve diğer emeklilerimiz bu beklenti içerisindedir. Milyonlarca emekli hükümetimizden iki müjde bekliyor ve bunun hayalini kuruyor.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor