Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nden ÇGC’ye ziyaret

ADANA (BÖLGE)-Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Adana İl Koordinatörü Gamze Özyedek ile Adana Hukuk Koordinatörü Av.Merve Toğma, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Özyedek; son yıllarda aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konularında çok olumsuz gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Özyedek; çocuklar için eğitim çalışması yaptıklarını, istismara uğramış çocuklar için rehabilitasyon ve hukuki destek sağladıklarını belirterek; çocuğa yönelik ihmal ve cinsel istismarları önleyebilmek amacıyla özellikle iletişim kanallarının açık tutulması için çalıştıklarını, İhbar hattını devreye soktuklarını dile getirdi.

Özyedek; Adana’da çocuğa yönelik ihmal ve cinsel istismar davalarının çok fazla olduğunu, çoğu zaman üstünün örtüldüğünü, kapalı kapılar ardında saklandığını belirterek, dernek olarak bu konuya yönelik bilinçli bir kitle oluşturmak istediklerini, bu süreçte basının desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Toplumsal duyarlılığın artırılması, bu konuda farkındalık yaratılmasının yanı sıra çocuk ihmali ve cinsel istismarı konularına basında daha fazla yer verilmesi gerektiğini söyleyen Özyedek; konuyla ilgili olarak gazetecilere yönelik bir eğitim çalışması düzenlemek istediklerini belirtti.

Çukurovöa Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde bu eğitimi gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Özyedek; destek beklediklerini açıkladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyarette yaptığı açıklamada; aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda basın olarak çok hassas olduklarını, toplumumuza yakışmayan bu kanayan yaranın ortadan kaldırılması için destek olmak istediklerini dile getirdi.

Esendemir; “Son yıllarda İnsani değer yargıları, örf ve adetler, gelenek ve göreneklerde gözle görülür oranda bir yozlaşma yaşanıyor. Ekonomik kriz ve işsizliğin getirdiği sorunlar; bir çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu sorunların aşılması için tüm sivil toplum örgütlerinin koordineli bir çalışma gerçekleştirmesi, ortak projeler üretmesi gerektiğine inanıyorum. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin çalışmalarını da bu yönde çok olumlu buluyorum. Bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor