Geleceğin tarımını yaşatacak nesiller için TOBB Tarım Meslek Lisesi

HABER: Sefa AKIN
ADANA (BÖLGE)-Adana Ticaret Odası’nın koordinasyonunda, Çiftçiler BirliÄŸi ev sahipliÄŸinde TOBB Tarım Lisesi’nin yeni eÄŸitim yılında öğrencilere sunacağı olanaklarla ilgili toplantı gerçekleÅŸtirildi. Toplantıya Adana Ticaret Odası Meclis BaÅŸkanı İsmail Acı, ATO 1. Gurup Meclis Üyeleri M.Tülin Erdemışık, Faruk Karabucak, İl Milli EÄŸitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz, Tarım İl Müdür Yardımcısı Birsen Ergün, Seyhan Ziraat Odası BaÅŸkanı Süleyman Girmen ve BaÅŸkan Yardımcısı Cahit İncefikir, ADATÜB BaÅŸkanı Remziye Karabucak ve temsilcileri, Çiftçiler BirliÄŸi BaÅŸkanı Mutlu DoÄŸru ve temsilcileri, Ziraat Mühendisleri Odası BaÅŸkanı Abdullah DoÄŸan, Adana Tahıl Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Nur Özkan, Okul Öğretmenlerinden Nimet Fidan ve sektöründe öncü bir çok tarım firması katıldı.
Toplantının açılış konuÅŸmasını Adana Ticaret Odası Meclis BaÅŸkanı İsmail Acı gerçekleÅŸtirdi. Acı yaptığı konuÅŸmada, ” Adana Tarım Meslek Lisesi’nin Çukurova bölgesindeki önemini, okulun öğrenci sayısı çerçevesinde verimliliÄŸinin arttırılması, bu baÄŸlamda, öğrencilerin oluÅŸabilecek ihtiyaçlarını giderilmesi hususunda yapılması gerekenleri önemsiyoruz” dedi. İsmail Acı konuÅŸmasının hemen ardından toplantıya katılım saÄŸlayan paydaÅŸlarla yapılan fikir alışveriÅŸine moderatörlük yaptı.
Adana Tarım Meslek Lisesi’nin faaliyetlerinin bugüne kadar ki performansı, yeni dönem faaliyetleri içerisinde tarımda giderek artan ara eleman ihtiyacının karşılanması, vizyonu ve bu kapsamda, Lise’nin geleceÄŸe dair yapılanması ve Gruba baÄŸlı üyelerden özellikle, okulun öğrenci sayısının arttırılması hususunun görüşüldüğü toplantıda söz alan Adana Ticaret Odası 1. Gurup Meclis Üyesi M. Tülin Erdemışık, ” Tarım Lisesi’nin iÅŸlevsel ve cazip hale getirilmesini istiyoruz. 12 Temmuz 2019 tarihinde öğrenci baÅŸvuru ve tercihlerinin son bulacağını belirtmekte fayda var. Öğrenci sayısının arttırılması hususunda planladığımız ve gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸumuz faaliyetlerimiz var. Buraya kayıt yaptıran öğrencilerimize Adana Ticaret Odası olarak Yönetim Kurulumuzun kararı ile burs imkanı sunacağız. Burs imkanlarımız sadece Odamızla sınırlı kalmayacak, Adana Çiftçiler BirliÄŸi ve ADATÜB’ün üyeleri bünyesinde oluÅŸturulacak burslar ile bu sektörde faaliyet gösteren tarım paydaÅŸları da taşın altına elini koyacaktır. GeleceÄŸin sektörü olarak tarımı yaÅŸatacak nesiller yetiÅŸtirecek olan okulumuzda amacımız, eÄŸitim alan gençlerimizin Türkiye’nin her köşesine hatta dünyaya ürün satabilecek vizyon ortaya koyabilecek ÅŸekilde yetiÅŸmesini saÄŸlamaktır. Bunları bizim çocuklarımız, yetiÅŸtirdiÄŸimiz nesiller yapacak. GeleceÄŸimiz olan tarımın bölgemizde ve ülkemizde geliÅŸmesi adına çalışmalar yapmak için bu okulumuza öğrencilerin ilgi göstermesinin gerektiÄŸi düşüncesindeyiz. Ben, velilerimizin ve öğrencilerimizin bu okulumuzu tercih etmelerini temenni ediyorum. Herhangi bir sınav gerektirmeyen bu lisemizin tercihi konusunda saÄŸlanacak olanakların artırılması için çabamız sürecektir” dedi.