“İYİ Parti tüm güzelliklerin partisidir”

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana İl Başkanlığı önemli bir konuğu ağırladı. İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, İl ve İlçe yöneticileri ile birlikte, Genel Merkezden gelen, Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sibel Yanıkömeroğlu’nu ağırladı. Kadınların çoğunlukta olduğu toplantıda İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Sibel Yanıkömeroğlu’nun Adana’ya gelişinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, Adana İl ve İlçelerinin çalışmalarını anlattı.

Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Sibel Yanıkömeroğlu’ da yaptığı konuşmasında; “Hep birlikte büyük başarılara ulaşacağız” dedi. Yanıkömeroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 1925 yılında Kastamonu ‘da yaptığı bir konuşmada şöyle demiştir; ‘Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk Kadını’nı çalışmalarımıza ortak etmek’. Hayatımızı onunla birlikte yürütmek. Kadın’ın bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.

Gerçek bir demokratikleşmenin ancak gerçek bir kadın-erkek eşitliği ile mümkün oluşunu biliyorum. Atamızın açtığı yoldan ilerleyerek, Türkiye’mizde kadınlarımızın mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşadığı bir ülke haline getirmek hepimizin görevi olmalı. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. İYİ Parti tüm güzelliklerin partisidir.

Cumhuriyetimizin kurulması ile birlikte kadınlarımıza çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar çoğaltılmıştır. Türk kadınına yasalar önünde, erkeklerle eşit haklar verilmiştir. Ve bu kapsamda kadınlarımıza, erkekler ile beraber eşit şekilde karar mekanizmalarında yer alma hakkı tanınmıştır. Kadın hakları ve kadın-erkek eşitliği konusunda ki öncü konumumuzu maalesef koruyamadık. Ülkemiz kadın milletvekili oranı açısından değerlendirildiğin de, 1935 yılında %4.6 oranı ile 21. Sırada iken, BM’nin son verilerine göre şu anda %17.4’lük bir oran ile, 118.sırada yer almaktadır.

Siyasi kararda yeterince yer alamamasının yanı sıra Türk Kadın’ı artan bir şekilde şiddet, cinsel istismar, ötekileştirme, istihdam edilmeme, eğitim alamama, zorla erken evlendirilme gibi birçok sorunla karşı karşıyadır. ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ platformunun verilerine göre, 2017 yılında 409 kadın cinayeti işlenmiş ve 332 kadın’a cinsel istismar uygulanmıştır.

Bizler İYİ Parti olarak, Genel Başkanımız Meral Akşener’in öncülüğünde ülkemizi tekrar kadın hakları ve kadın’ın konumu açısından en ileri noktaya taşımaya kararlıyız. Parlementer sisteme dönmek, ülkemiz insanlarını daha mutlu, daha yaşanabilir bir ortamda yaşatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” Dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor