Rıfat Çelik istifa etti

ADANA (BÖLGE)-Türk Eğitim Sen Adana 3 Nolu şube başkanı Rıfat Çelik’in ani bir karar alarak Sendika başkanlığını bırakması şok etkisi yarattı.

Türk Eğitim Sen Adana 3 Nolu şube başkanı Rıfat Çelik, yaptığı açıklamada “Sendikacılık hayatına2001 yılında Türk Eğitim- Sen’in Çukurova Üniversitesi işyeri temsilcisi olarak başladığını belirterek, 2002 yılında Türk Eğitim-Sen Adana 3 No’lu şube kurucular kurulu olarak şube başkanı seçildiği ve yapılan 6. Olağan Genel Kurulu’nda da şube başkanı seçildiğini söyledi.

Çelik, Özel nedenlerimden dolayı sendikacılık hayatına noktayı koymuş bulunduğunu kaydederek. Yerine şube başkanlığına, başkan yardımcısı Bahadır Bozduman’ın getirildiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Adana 3 No’lu Üniversite şube faaliyet alanı Çukurova Üniversitesi, Adana ALPARSLAN TÜRKEŞ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Adana Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı birimler olduğunu ifade eden başkan Çelik,

Üniversitelerimizin değerli yöneticileri, KYK İl Müdürlüğü çalışanları, sendikamızın değerli yöneticileri, İşyeri temsilcilerimiz, üyelerimiz, Akademik ve İdari personellerimiz sizinle yaklaşık 18 yıl birlikte çalıştık, 18 yıl boyunca verdiğiniz destekle Türk Eğitim-Sen Adana 3 No’lu Üniversite Şubesi’ni yetkili ve şahsımı yetkili bir sendikanın başkanı yaptınız. Şahsıma verdiğiniz bu yetkiyi hiçbir zaman kötüye kullanmadım, haktan, hukuktan, adalet ve liyakatten asla taviz vermedim. Bu yetkiyi hiç bir zaman kendi menfaatim için kullanmadım. Siz değerli çalışanlarımız için her riski göğüsledim. Yeri geldi Ergenekon kumpasçılarına karşı durdum, yeri geldi Fetöcülere karşı durdum, yeri geldi çözüm sürecine ve akillere karşı durdum. Sizler bize inandınız destek verdiniz direncimiz oldunuz. Bu güne kadar verdiğiniz destek karşısında selam ve sevgilerimle sizlerin huzurunda saygıyla eğiliyorum.

  Çukurova üniversitesinin Rektörü sayın Prof. Dr. Mustafa Kibar soyadı gibi kibar, adam gibi adamdır.  Her zaman üniversite çalışanlarının dertleriyle dertlenen, sorunlarını çözmek için hiçbir fedakarlıktan kaçmayan, liyakate önem veren, Promosyon sözleşmesinde, İdari personelin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı gibi bir çok sorunu çözen, şeffaf bir yönetim sergileyerek üniversitemizi ilk onlara taşıyan,  bilime ve bilim adamalarına destek veren sayın rektörüme hepinizin huzurunda minnet ve saygılarımı sunuyorum. Sayın rektörüm iyi ki varsınız. Aynı zamanda bu başarılara her türlü destek veren rektör yardımcılarımız ile tüm yöneticilerimizin katkılarını takdir ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Adana’mızdaki ikinci bilim yuvası olan Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin değerli rektörü sayın Prof. Dr. Mehmet Tümay’ın çalışanların banka promosyonları için verdiği desteği, çalışanların sorunlarına olan duyarlılığı, bilimsel hedefleri ile ilkeli bir yol çizmesi dolayısıyla kendilerine ve tüm ekibine teşekkür eder, saygılarımı arz ederim.

Siyasi düşüncemi 1976’dan beri hiç bir zaman gizlemedim. Önce ülkem, sonra ilkem diyerek yola çıktığım sendikacılık hayatımda hiç kimseyi inancı, mezhebi, ırkı ve siyasi düşüncesi için ayırmadım, ayıranlarla beraber olmadım. Değerli çalışanlarımızın promosyon paralarınızı yiyenlere karşı çıktığımız için üyelerimizi baskı ve şantajla istifa ettirip şubemizi ikiye bölen dönemin rektörüne, yeri geldi haklarımızı gasp eden hükümetlere karşı dik durduk,  hiçbir zaman eğilmedik. Sendikacılığımızı adam gibi yaptık, çünkü “adamlarla beraber sendikacılık yaptık.

Adana’da adam gibi şube başkanlarıyla birlikte yapmış olduğumuz sendikacılık her zaman Türkiye’deki sendikacılara ve sivil toplum örgütlerine örnek olmuştur. Devletimizin, askerimizin, polisimizin ve Türk milletinin her zaman yanında olduk, şehitlerimiz ile gazilerimi yalnız bırakmadık. Yeri geldi yüz binleri yürüterek büyük mitingler yaptık, hep destek olduk.

Tür Eğitim- Sen’in Türk eğitimcilerinin tek adresi olmasını sağlayan, her türlü riski göze alan Genel Başkanlarımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Anadolu’nun her köşesinde malıyla, canıyla ve şerefiyle mücadele eden şube başkanları, şube başkan yardımcıları, işyeri temsilcileri, kadın komisyonları ve üyelerimize teşekkür eder saygılarımı sunarım. İyi bir sendikacı ve gözlemciyim, kimlerin kimlerle ne işler yaptıklarını biliyorum, bir can burcum var oda Allah’adır yeri ve zamanı gelince yapmam gereğini yaparım” açıklamasında bulundu

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor