Ahıra kaçak içki operasyonu

ADANA (Ä°HA) – Adana’da daha öne ahır olarak kullanılan ancak kaçak içki imalathanesine çevrilen yere yapılan baskında 5 bin 400 litre kaçak içki ele geçirildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Åžube Müdürlüğüne baÄŸlı Kaçakçılık Büro AmirliÄŸi ekipleri, son 18 günde Mersin, Adana ve NiÄŸde’de 19 kiÅŸinin alkolden zehirlenerek hayatlarını kaybetmesi üzerine harekete geçti. Ekipler, merkez Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi’nde daha önce ahır olarak kullanılan yere kaçak içki imalathanesi kurulduÄŸu ihbarını aldı. Polis ihbar üzerine adrese baskın yaptı. Baskında 27 varil içinde yaklaşık 5 bin 400 litre kaçak rakıya el konuldu. Ayrıca, depoda anason damıtmasında kullanılan dört düzenek de bulundu. Piyasada sürülmeye hazır olan içkiler imha edilirken, depo mühürlendi. Olayla ilgili 1 kiÅŸi gözaltına alındı.

Şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü
1 Temmuz’da Mersin’de baÅŸlayan alkol zehirlenmesi olayında 18 günde Mersin’de 9, Adana’da 9, NiÄŸde’de ise 1 kiÅŸi olmak üzere 19 kiÅŸi hayatını kaybetti.
Adana’da bu sürede 70 kiÅŸinin alkol zehirlenmesinden hastaneye baÅŸvurduÄŸu, bunlardan 31’inin taburcu edildiÄŸi, 30’unun tedavisinin devam ettiÄŸi, 9 kiÅŸinin ise hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor