ADAYLARDA SÜRPRİZLERE HAZIROL ADANA SEÇMENİ

Evet, evet.. Bu hafta önemli ölçüde dananın kuyruğu kopacak ve yerel seçimlerde halkın karşısına çıkarılacak adayların çoğu belli olacak..

Hem de öyle böyle değil, adı pek duyulmayan, ancak kamuoyu yoklamalarında önde çıkanlar aday gösterilecek..

Mesela, MHP’niniÇukurova Belediye Başkanlığında ön plana çıkan Doktor Alper Peşkin.. Genel Merkez kaynaklı haberlere göre hiç öyle görünmüyor.. Pişkin alternatif ama son günlerde ön plana çıkan Seyfettin Yılmaz.. Seyfettin Yılmaz, Adana’nın eski Bölge Müdürü, ASKİ’nin Genel Müdürü ve MHP’nin Adana milletvekili olmuş bir kişi..

Hiç hesapta yoktu.. MHP’liler diyor ki, “Hesapta yoktu ama anketlerde varmış. Kamuoyu yoklamalarında yarış Alper Pişkin ile Seyfettin Yılmaz“

Ve açıklamaya devam ediyor MHP’nin güvenilir kaynağı “Adana dosyasını Genel Başkanımız evine götürdü. Çalışmalarını orada yapıyor, son karar bugünlerde açıklanabilir.”

Soruyoruz MHP’lilere diğer ilçelerde durumun ne olduğunu.. Seyhan, Ceyhan ve Karataş’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verileceğini, ancak başka ilçelerde de pazarlığın sürdüğünü söylüyorlar..

AK Partililere soruyoruz “Sizde durum ne?” diye..

Seyhan Belediye Başkan adaylarının eski il başkanları avukat Fikret Yeni olduğuna kesin gözle bakıyorlar.. “Bir sürpriz olacağını sanmıyoruz” diyorlar..

Sanıyorduk ki, iki dönem Yüreğir Belediye Başkanlığı yapan Mahmut Demircan, tekrar aday gösterilecek.

 “İki dönem Belediye Başkanlığı yaptı bir daha gösterilmez” diyen AK Partililer, alternatif adayı da şöyle açıkladı;

 “Fatih Mehmete Kocaispir”

Adı biliniyor ama adaylığı duyulmuyordu.

Özgeçmişine baktık.. 1975 Kadirli doğumlu, avukat. Kardirli İmam Hatip Lisesi’nden sonra Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş, Çukurova  Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yönetim ve organizasyon dalında yüksek lisans yapmış evli ve üç çocuk babası.

Dedik ki, “Adaylarda sürprizlere hazır olun”

Gelelim CHP’ye.. Anakent’e Zeydan Karalar, Çukurova’ya Soner Çetin tamam..

Peki, Seyhan ilçe Belediye Başkan adayı kim olacak ?

Aday çok.. Adı geçenler, il eski başkanı Akif Akay, eski milletvekili Sedat Doğan, İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Ahmet Adıgüzel, doktor Rıza Mete…

Derken, Seyhan ve Çukurova’nın eski Belediye Başkanlarından Yıldıray Arıkan’ın adı ön plana çıktı..

Sorduk “Nasıl oldu?” diye “Anketler” dediler..

6 ayrı anket yapılmış.. Bunlarda uzak ara Yıldıray Arıkan çıkmış.. Özellikle Kuzey Adana’dan yoğun destek almış.. Bir anket daha yapılmış, durum aynı..

Dedik ya, “Adaylarda Sürprizlere hazır ol Adana seçmeni”

Tam da öyle..

Sıkıntı biter mi bitmez!.. Sonuçta kıran kırana bir seçim olacak..

Cumhur ittifakı biraz sıkıntılı.. Seyhan, Ceyhan, Karataş ve diğer ilçelerde pazarlık alabildiğine sürüyor..

Millet ittifakında pek sorun yok gibi görünüyor. Bekleyip göreceğiz.. Burası Türkiye.. En şanslı denilen aday değil, en şanssız adaylar da her an halkın karşısına çıkarılabilir. Ne de olsa parti içi demokrasi var!.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor