Genç kemancılar çocukları hayran bıraktı

ADANA (Ä°HA) – Adana’nın sosyal, kültürel ve ekonomik olarak zayıf güney bölgesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Ortaöğretim Okulu, müzik zümresinin organize ettiÄŸi bir etkinlikle okulun konser salonunun açılışını genç kemancılarla gerçekleÅŸtirdi.  

  Almanya, Ä°talya, Sırbistan ve Japonya’daki keman yarışmalarında birincilikleri olan Çukurova Devlet Konservatuvarı 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Elif EroÄŸlu ve yine Çukurova Konservatuvarı Lisesi mezunu ayrıca Almanya, Ä°talya, Berlin, Ukrayna, Paris’te, birincilikleri olan ve bu yıl Çev Sanat bursuyla Almanya Hamburg Müzik Yüksek Okulunda okuyan 19 yaşında Kazım Kaan AlıcıoÄŸlu, yaÅŸları 9-15 olan orta öğretim çocuklarına resital verdi.

  Bach, Vivaldi, Handel, Kreisler gibi bestecilerin eserlerini seslendiren genç kemancılar, ayrıca eserlerini çaldıkları bestecilerin hayatlarından kısa kesitler içeren slayt sunumu da gerçekleÅŸtirdi.

  Öğrencilerin ilgiyle izledikleri konser sonunda, Kazım Kaan AlıcıoÄŸlu ve Elif EroÄŸlu kendilerine yöneltilen birbirinden ilginç soruları cevaplayıp sanat yolculuklarından bahsettiler. AlıcıoÄŸlu ve EroÄŸlu, çocuklara disiplinli bir çalışma ve istekle istediÄŸiniz her ÅŸeyi baÅŸarabilirsiniz mesajları verdi.

  Yıldırım Beyazıt Ortaöğretim Okulu Ali Akarsu ise, okullarının Adana’nın sosyo ekonomik olarak zayıf bir bölgesinde bulunduÄŸuna dikkat çekerek, “Bu bölgede yaÅŸayan çocuklarımızın gelecek planları yaparken örnek alacakları baÅŸarılı insanlara ihtiyaçları var. BaÅŸarılı bir eÄŸitmen kadromuz var fakat çocuklar bazen yaşıtlarından, bizim öğretebileceÄŸimizden daha fazla ÅŸey öğrenebilirler. Dünyada baÅŸarılar göstermiÅŸ yaşıtı sanatçı gençlerin performanslarını seyrederek hayat hikayelerini dinlemeleri öğrencilerimizi çok etkiledi. Müzik öğretmenlerimizden enstrüman çalmak isteyen öğrenci sayımız arttı. Bu bizi çok sevinirdi” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor