‘İntibak Yasası’nı ne zaman çıkaracaksınız?

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “2000’den önce emekli olanlarla, 2000’den sonra emekli olanların mağduriyetini gidermek için ‘İntibak Yasası’nı ne zaman çıkaracaksınız?” diyerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesi verdi.

Koncuk, “Emeklilerimiz arasındaki gelir adaletsizliklerinin giderilmesi için, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılacak değişiklikle herkesin hak ettiği aylığı alacağı ve eşitsizliklerin ortadan kalkacağı bir düzenleme yapılmalıdır.

2008’de yapılan reformla Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında birleştirildi, emeklilik sistemi ve ücretlendirme yöntemleri ise maalesef değişmedi. Farklı tarihlerde aynı prim günü ve aynı kazançla emekli oldukları için maaşları arasında fark olan emekliler için, 2019 yılında yapılan zam aynı oranda olmuştur. Anayasanın eşitlik ilkesi dikkate alınarak haklar korunmalıdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor