“Adana’yı dünyaya tanıtmak istiyoruz”
ADANA (İHA) – Adana’da 6-8 Ekim tarihleri arasında “Büyük
Akdeniz Şöleni” temasıyla düzenlenecek 3. Adana Lezzet Festivali’ne 250 bin
kişinin katılması ve 25 ton et tüketilmesi bekleniyor. Adana Valisi Mahmut
Demirtaş, “Ben festivalin ekonomide ciddi bir canlılık getireceğini, esnafımızı
ciddi anlamda rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.
Bu sene 6-8 Ekim tarihleri arasında Merkez Park’ta “Büyük Akdeniz Şöleni”
temasıyla düzenlenecek 3. Adana Lezzet Festivali heyecanı tüm kenti sarmış
durumda. Kentteki kebapçılar, şırdancılar ve bici biciciler festivalin işlerini
açmasını bekliyor. Geçen sene 50 işletmenin stant açtığı ve 100 bin kişinin
katıldığı festivale bu sene 100 işletme katılıyor. Festivale yerli ve yabancı
260 bin kişinin katılması ve 25 ton et tüketilmesi bekleniyor.
“Akdeniz’deki bütün illeri davet ettik”
Festival hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Adana Valisi Mahmut
Demirtaş, ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Bizim esnaflarımızdan çok
ciddi ilgi var. Geçen yıl 50’ye yakın işletme katılmıştı bu yıl 100 tane
işletme müracaat etti ve stantlarını aldılar. Hakikaten bir yoğunluk var ve
aynı zamanda hem ülke içerisinde hem de ülke dışında çok ciddi talep var. Biz
Akdeniz bölgesinde bulunan tüm illeri bu şölene davet ettik ve ismini de ‘Büyük
Akdeniz Şöleni’ kabul ettik. Bu sene çok yoğun olacağını düşünüyorum” diye
konuştu.
“Adana’yı dünyaya tanıtmak istiyoruz”
6-8 Ekim tarihleri arasında ek uçak seferleri ayarlayacaklarını ve otellerin
tamamen dolu olduğunun bilgisini veren Demirtaş, “Hem özel hem de Türk Hava
Yolları ile görüşeceğiz. Yeni uçak seferleri yaparsak sonuca daha iyi
ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Ben ekonomi de ciddi bir canlılık getireceğini,
esnafımızı ciddi anlamda rahatlatacağını düşünüyorum. Bunun da ötesinde
Adana’nın çok ciddi anlamda potansiyeli var. Bu potansiyeli hem ülkemizde hem
de dünya ile paylaşmak istiyoruz. Hem tarım açısından çok ciddi verimi olan bir
bölge. Biz bu ürün çeşitliliğimizle birlikte, gastronomimizle birlikte Adana’yı
dünyaya tanıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Misafirperverliği dünya ile paylaşacağız”
Öte yandan Vali Mahmut Demirtaş, “Pamuk toplaması, zeytin toplanması, narenciye
toplaması gibi faaliyetleri vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Amacımız,
Adana’nın potansiyelini tarımsal, gastronomi ve misafirperverliğini dünyayla
paylaşmak istiyoruz. Geleneksel yemeklerimizi de tanıtacağız” şeklinde konuştu.
“Geçen seneye göre yoğunluk 2 kat olacak”
Kebapçı Yaşar Aydın ise 3. Adana Lezzet Festivali için kendisine şimdiden
mesajlar geldiğini belirterek, “Gastronomi şehri belgesini almadık ama daha hak
ettiği il Adana’dır. Gerçekten geçen sene lezzet festivali çok güzel geçti. 100
bini geçkin insan geldi. Bu yıl 2 katını bekliyoruz. Bana sosyal medyadan yazan
çok kişi var. Geçen sene 10 ile 15 ton arasında et satıldı bu yıl sayı da
artıyor. 25 ton bekliyoruz” dedi.
“Herkesi Adana’ya bekliyoruz”
Aydın, boru kebabının da festivalde yerini alacağını kaydederek, “Benim kendi
icadım boru kebabı var. Bunu dünya duydu ve şu anda dünyadan gelenler var.
Irak, Filistin, Almanya ve İngiltere’den insanlar boru kebabı yemeye geliyor.
Adana dışında olanlara şunu tavsiye ederim. Adana’ya gelsinler, görsünler ve
gerçek lezzeti anlasınlar. Biliyorlar zaten. Herkes öğrendi artık. Herkese
tavsiyem gelip Adana’daki misafirperverliği görsünler” şeklinde konuştu.
“Adana Kebabını, Adana’da daha çok seviyoruz”
Ankara’dan Adana’ya gelen Ayhan Loğoğlu isimli vatandaş ise, “Önümüzdeki
haftalarda Adana’da olacak festivale tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Bu
gurme lezzetlerden herkesin faydalanmasını istiyoruz. Bu lezzetleri tatmaktan
çok memnunuz. Tüm Türkiye’de nereye giderseniz gidin yediğiniz zaman Adana’daki
lezzeti hiçbir yerde bulamıyorsunuz. Bunu vefakar bir şekilde Adana’da
görüyorsunuz. Biz de gurbette yaşayan Adanalılar olarak buraya geldiğimizde bu
lezzeti Adana’da tadıyoruz. Adana Kebabını, Adana’da daha çok seviyoruz”
ifadelerini kullandı.