3.Uluslararası Adana Lezzet Festivali hazırlıkları sürüyor
ADANA (İHA) – Bu yıl 4-6 Ekim tarihlerinde “Büyük Akdeniz Şöleni”
temasıyla düzenlenecek 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin yürütme
kurulu toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlendi.
Yapılan hazırlıkların detayları ile ele alındığı toplantıda bir değerlendirmede
bulunan Vali Demirtaş; Adana’nın geçmişten bugüne sahip olduğu sayısız
değerlerinin yanı sıra zengin mutfak kültürü ile eşsiz lezzetini ülkemize ve
tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Akdeniz ülkeleri arasında ortak mutfak kültürü üzerinden bir dostluk köprüsü
kurmayı da amaçladıklarını belirten Vali Demirtaş; Malta, Lübnan, KKTC, Fas ve
İtalya ülkelerinin yöresel tatlarının festival süresince kurulacak stantlarda
ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını ve ayrıca konuk ülke olarak da Akdeniz
havzası dışında Güney Kore ve Endonezya’nın da kendi ulusal lezzetlerini
festivalde lezzet tutkunlarıyla buluşturacağını söyledi.
İspanya, Fransa, Tunus, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi ülkelerinde
en önemli yıldız şefleri ile gazetecilerinin de katılımıyla zenginleşecek
festivalin Adana’ya yakışır bir biçimde geçmesi için herkesin üzerine düşen
sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine değinen Vali Demirtaş, tüm lezzet
tutkunlarını Adana’nın dillere destan lezzetlerini tatmaya davet ettiklerini
sözlerine ekledi.
Toplantı, festivale yönelik çalışmaların detaylı bir şekilde değerlendirilmesi
ve hazırlık komitesi üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından
sona erdi.