Hüsnü Sönmez ismi ölümsüzleştirildi

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-Geçtiğimiz günlerde güzel bir organizasyonla emekli olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’in ismi düzenlenen törenle kuruluşuna önderlik ettiği Endoskopik Cerrahi Ünitesine verildi.

Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğinde düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Pro. Dr. Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcıları, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Başhekim Yardımcıları, Çukurova Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç ile Akademisyenler ve Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’in ailesi katıldı.

Törende konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, Cerrahi Endoskopi Ünitesi’nin 1995 yılında Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’in önderliğinde kurulduğunu işaret ederek bu zamana kadarda Hüsnü Hoca’nın katkılarıyla hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Emeklilik hayatına başlayan Hüsnü Sönmez’in isminin bu üniteye verilmesinin son derece önemli olduğunu dile getiren Parsak, yeni nesillerin de burada onun hayat hikayesiyle eğitimlerini alacaklarını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise böylesine değerli bir isim olan Hüsnü Sönmez’in isminin kuruluşlunda öncülük ettiği bir üniteye verilmesinin büyük anlam taşıdığına vurgu yaparak, Hüsnü Hoca’nın tecrübeleri bilgi ve birikimiyle ortaya çıkan bu ünitenin hastaların şifa bulmasında çok önemli bir rol üstleneceğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Hüsnü Sönmez ise Endoskopik Cerrahi Ünitesinin Genel Cerrahi Kliniklerinde mutlaka hizmette olması gerektiğinin altını çizerek, uzun yıllardır bu ünite sayesinde hastalıkların teşhisi konusunda önemli adımlar attıklarına vurgu yaptı. Sönmez adının bu üniteye verilmiş olmasından dolayı da son derece onure olduğunu sözlerine ekleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Endoskopik Cerrahi Ünitesi’nin Prof. Dr. Hüsnü Sönmez olarak değiştirilen yeni adıyla açılışı gerçekleştirildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor