Hayalleri hayata geçirme zamanı

ADANA (BÖLGE)-‘Fikir Sizden Uygulama Sizden Projesi’ nin içeriği ve başvuru durumu hakkında Adana’daki okullarda görev yapan Okul Müdürlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Evliya Çelebi Uygulama Oteli Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hıdır Ünverdi ve Okul Müdürleri katıldı.

Başvuruları 9 Ekimde başlayan proje hakkında bilgilendirme yapan Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun Şunları kaydetti.

“Bildiğiniz gibi Gençlik Projeleri Destek Programları Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, gençlerimizin hayallerini desteklemek, gönüllülük çalışmalarını güçlendirmek, ülkemiz ve insanlık için yenilikçi fikirlere ve girişimlere imkân tanımak, kültürel etkinliklere ve sanata katılımı öncelemek, gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak, çevreye ve tüm canlılara duyarlılığı artırmak, aktif bir hayat tarzını teşvik etmek hedefleri doğrultusunda yürütülmektedir. 9 Ekimde başlayan proje başvurularımızda belli bir sayıya ulaştık ancak bunu yeterli görmüyoruz. Siz değerli Okul Müdürlerimizden bu konuda destek istiyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin fikirlerini kendilerinde saklamadan bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Fikirler projeye dönüşürse anlam kazanır, insanlık adına bir değere dönüşür. Gençlerimiz imkânlarının kısıtlı olması sebebiyle bir çok fikrini bırakın uygulamaya geçmeyi, bir başkasına söyleme gereği bile duymayabiliyor. İşte bu nedenle Bakanlığımız gençlerimizin fikri çalışmalarını hayata geçirmeleri adına büyük bir proje atılımı yapmıştır. Programa, Üniversitelerde Gençlik Toplulukları, İlkokul, Ortaokul, Bilim ve Sanat Merkezi, Liselerde Gençlik Grupları proje teklifinde bulunabilecektir. Bakanlığımızın özel çağrısı kapsamında gençlerimizin “Gönüllülük”, “Kültür ve Sanat”, “Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor”, “Yenilikçi Fikirler”, “Çevre Bilinci” ve “Hayvanların Korunması” başlıklarındaki projelerine destek verilecektir.

Program kapsamında desteklenmesi uygun görülen projelere;

Gençlik Grupları için: 5.000 – 20.000 TL,

Gençlik Toplulukları için ise: 5.000 – 25.000 TL arasında destek verilecektir.

Ben sözlerimi noktalarken bir kez daha gençlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili gençler, lütfen fikirlerinizi kendinize saklamayın. ‘Gençlik Projeleri Destek Programımız’ile hayallerinizi hayata geçirme zamanı.”

Son olarak Mehmet Tosun, Proje başvurularının aşağıdaki şekilde yürütüleceğini sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor