CUMHURİYET VE TARİKATLAR

“Var olan tarikatların amacı kendilerine bağlı olan kimseleri dünyada ve manevi olan hayatta mutluluk sahibi yapmaktan başka ne olabilir? Bugün ilmin, fennin, bütün kapsamı ile medeniyetin ışığı karşısında filan veya falan şeyhin uyarmasıyla maddi ve manevi mutluluğu arayacak kadar ilkel insanların Türkiye medeni toplumunda varlığını asla kabul etmiyorum (şiddetli alkışlar).

Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mezcuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur (sürekli alkışlar). Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için yeterlidir. Tarikat reisleri bu dediğim gerçeği bütün açıklığıyla anlayacak ve kendiliklerinden hemen tekkelerini kapatacak, müritlerinin artık erginliğe ulaştıklarını elbette kabul edeceklerdir.”

Yukarıdaki sözler, yarın kutlayacağımız Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aittir.. O günler, bu günleri gören ve gereken önlemlerin alınmasını isteyen, uyaran ve bu konuda yapması gerekenleri yapan bir Cumhuriyet kurucusuna aittir o yukarıdaki sözler.

Aşağıdaki sözler ise, bir tarikat liderine aittir..

“40’ı aşkın şirketiniz olduğu biliniyor. Neyiniz var?. Semerkand Holdingimiz var, hastanemiz var, Semerkand TV var, radyo, dergi… O kadarını da bilmem yani tam altını, ne yapıyorlar filan. Kanunlar elverdiği müddetçe her ticareti yaparız.  İhale meselesine geliyorum. İhaleye de girdim ben, ama senin hakkının yenilmesine hayır. Senin programın daha iyiyse, buna rağmen ben aldıysam o haramdır. İşi liyakat sahibine, vatanına bağlı olana vermek lazım.”

Nereden nereye.. Yarın Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanacak.. Tarikatlar cirit atarken, biz laik Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla anıp, şükran ve minnet duygularımızı dile getireceğiz..

Peki, şeyhler ve dervişlerin nasıl hortladığının hesabını kim veya kimlerden soracağız..

Bazı bakanlıkların tarikatların ele geçirdiği iddialarını sorgulayacak bir makamın harekete geçtiğini duyan var mı? Bırakın makamı, tarikat üyesi bakanlar olup olmadığını araştıran var mı?

Bir nesil gidiyor, yeni bir nesil geliyor.. Yeni nesil nasıl yetişiyor bilen var mı?

Yarın Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor, hazırlıklar yapılıyor.. Nerelerde?

CHP’li belediyelerin olduğu yerde.. Oysa Türkiye’nin her karış toprağında kutlanması gerekmiyor mu Cumhuriyet?

Her şeye rağmen YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN MUSTAFA KEMAL VE SİLAH ARKADAŞLARI..ve MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLMAYA HİÇ BİR GÜÇ ENGEL OLAMAYACAK.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor