UYARIYORUZ!..

Yıllardan beri bakım görmediği belirtilen Seyhan Nehri üzerindeki Halatlı Asma Köprüler her an çökebilir.

Belediye Başkanlığı döneminde Aytaç Durak tarafından yayaların geçmesi için yapılan iki  asma köprünün bir felakete yolaçabileceği öne sürüldü.

Konuyla ilgili kendisiyle görüştüğümüz eski Belediye Başkanı Aytaç Durak ta “Bana da o doğrultuda bilgiler geldi. Eğer doğruysa, Seyhan Nehri üzerinde bulunan Asma Halat Köprü’lerin çökmesi halinde bir facia yaşanabilir” diye konuştu.

BÖLGE (ÖZEL) Aytaç Durak döneminde Seyhan Nehri üzerine kurulan ve yayaların geçmesini sağlayan iki halat köprünün uzun yıllardan buyana bakım görmediği belirtildi.

Halatların kopması halinde büyük facianın yaşanabileceğini söyleyen vatandaşlar, “Biz bazan spor olsun diye asma köprüden geçiyoruz. Bazan da  ulaşım için kullanıyoruz. Bakım yapılmadığı konusunda  bilgiler geliyor. Sonuçta, asma köprüler halatlarla bağlantılı.. Kopması halinde bir facia olabileceği gerçeği var. Yetkililer uyarılmalı, olası bir facianın önüne geçilmeli” diye konuştular.

DURAK “BEN DE ÖYLE BİLİYORUM” DEDİ

Seyhan Nehri üzerine kurulan ve yayaların geçmesini sağlayan iki köprünün kendi döneminde yapıldığını belirten Aytaç Durak ise konuyla ilgili şöyle dedi; “Bana da o yönde bilgiler geldi. Eğer gerçekten bugüne kadar bakım yapılmamışsa acilen müdahale edilmeli.. Sonuçta, o halatların bir kullanım süresi var.. Bakım yapılmamış, insanlar üzerinden geçiyor ise, kopması halinde bir facia meydana gelebilir. O nedenle sayın Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın duruma müdahale etmesi ve bir an önce bakım-onarım işini başlatmalı” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor