Barut, “Gıda güvenliği beka sorunu haline geldi”

ANKARA(BÖLGE)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, et, süt ve bitkisel ürünlerle ilgili gündeme gelen gıda zehirlenmelerinin iyi araştırılıp tekrarlanmaması için acil ve etkin önlem alınması gerektiğini söyledi.
“ISPANAK AÇIKLAMALARI EKSİKTİR”
Son olarak ıspanakla ilgili ortaya atılan zehirlenme iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getiren Barut, “Ülkemizde gıda güvenliği bir beka sorunu haline gelmiştir. Et ve süt ürünlerinden sonra ıspanak gibi bitkisel tüketim ürününden de zehirlenmeler yaşandığını ileri sürülmektedir. Buradan Tarım İl Müdürlüklerinin, ıspanak üretimi yapılan toprak üzerinde ve kullanılan zirai ilaçlara ilişkin bir inceleme ve analiz gerçekleştirmeden doğrudan karışmış yabancı otları suçlu ilan etmelerini doğru bulmuyorum. Eksik bir değerlendirmedir” dedi.  
“TARLADAN SOFRAYA KADAR ÖNLEM ALINMALI”
Gıda zehirlenmelerine ilişkin üreticiyi suçlayan bir yaklaşımın asla kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Yaşanan vakalar bize ülkemizdeki gıda güvenliği sorununu ciddi bir şekilde ele almamız gerektiğini göstermektedir. Bunun için ülkemizde üretimi yapılan gıda ürünlerinin üretim aşamasında denetlenerek piyasaya sürülmesi sağlanmalıdır. Laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan firma ve ürünleri hakkında çok ciddi adli ve idari cezalar uygulanmalıdır. Tarladan sofraya gıda güvenliği için ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, veteriner hekim ve teknik personellerin atamasının yapılması ve yetişmiş bu meslek mensuplarına görev verilmesi gerekir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor