BİR KAZA VE BİR DRAM

ADANA (BÖLGE)-Annesi evi terkedip bir başkasıyla evlendi, geride bıraktığı 3 yaşındaki oğlu trafik kazasında öldü, 13 yaşındaki kızı cenazede annesinin üzerine yürüdü..

Sokakta oynarken kamyonetin altında kalarak hayatını kaybeden Erol Martan henüz 6 yaşındaydı.. Annesi çocuklarını terketmiş, bir başkasıyla evlenmişti.. Güzelevler mahallesinde oturuyorlardı. Dışarıda oynuyorken bir araç çarptı ve altında kalarak yaşamını yitirdi..

Dün  toprağa verildi Erol Bartan. 13 yaşındaki ablası feryat ediyordu, kardeşi toprağa verilirken.. Annesine tepki gösteriyordu Hatice.. Ama o tepkinin altında bir dram vardı.. Anne, çocuklarını terketmiş bir başkasıyla evlenmişti.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Güzelevler Mahallesi, 1975 Sokak’ta meydana gelen olayda, Hatice Bartan (13) kardeşlerine kahvaltı hazırlarken 6 yaşındaki kardeşi Erol Bartan dışarı çıkıp yolda oynuyordu..  Yoldan geçen Uğur Ş. yönetimindeki 07 DN 350 plakalı kamyonetin altında kalarak hayatını kaybetmişti. Küçük Erol’un cansız bedeni otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı. Yapılan otopsinin ardından minik Erol’un cenazesi yakınları tarafından teslim alınmış,.bu sırada baba Erol ve hala Fatma’nın birbirine sarılarak ağlıyordu.

  Erol’un cenazesi otopsiden sonra baba evine götürüldü.  Helallik alınmasının ardından toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığı’na getirildi. Çocuklarını terk eden anne Fatma da cenazeye katılmıştı. Hıçkırarak ağlayan  abla Hatice haykırıyor annesinin üzerine yürüyerek şöyle diyordu;,

  “Annesizlik böyle bir şey, annelik yapaydın o böyle olmazdı, annenizin kıymetini bilin” 

    Ve sinir krizi geçirip bayılıyor küçük Hatice.Güçlükle kendine gelmesi sağlanıyordu.

“O KADININ YAPTIĞI ANNELİK OLAMAZ”

  Hatice’nin halası Fatma Komaç, “ Hatice kardeşlerine bakmak için okulu bıraktı. Kardeşlerine hem annelik hem babalık yapıyordu. O kadının yaptığı annelik olamaz. En küçük çocuğu 1,5 yaşındayken bırakıp gitti. Bir daha yüzlerini görmedi. Sabah da arayarak bize küfürler etti. Onun cenazeye de gelmesini istemiyoruz” diye tepki gösterdi.

Mezarlıkta feryat eden anne Fatma ise, “Ben 13 yılımı verdim. Çocuklarımı görmeye hep geldim. Babaları bırakmadı. Daha 1 ay önce geldim çocuklarımla kaldım. Babaları adam değil” diye tepkisini dile getiriyordu.

    Bir kaza, bir çocuğun ölümü ve ardından meydana çıkan aile dramı..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor