Yalçın: “Esnaflarımızın koşullarını iyileştirmek için çalışıyoruz”

S.S. 1 Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, esnaf kredi kefalet kooperatiflerinin ekonomik ortakları olan esnafların daya iyi koşullarda hizmet vermelerini sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Yalçın, 2021 yılının başında daha güçlü bir kooperatif olmak hedefiyle mücadele ettiklerini kaydetti.

S.S. 1 Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliğinin seçimsiz genel kurulu Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Şehit Ömer Halisdemir toplantı salonunda yapıldı. 2018 yılı gelir gider bütçesinin ele alındığı genel kurula, Halkbankası Adana Bölge Koordinatörü Vahdet Büyüker, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ve yönetim kurulu üyeleri, Adana merkez ve ilçeleri ile Osmaniye ve Mersin’de hizmet veren kredi kefalet kooperatiflerinin başkanları katıldı. Divan Başkanlığını Adana TKKNN Odası Başkanı Kenan Yılmaz’ın üstlendiği genel kurulun açılışında konuşan S.S. 1 Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, Halkbankası Adana Bölge Koordinatörü Vahdet Büyüker, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ve kredi kefalet kooperatifi başkanlarına, ekonominin mihenk taşı olan esnaf ve sanatkarların, gelişip büyümesi için verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

Konuşmasında kredi kefalet kooperatiflerinin güçlü bir teşkilat yapısı olduğunu dile getiren Başkan Muhammet Yalçın, “Vatanımızın can damarı olan esnaflarımız ve teşkilatımız için hükümetimizin ilgili bakanlıkları, Halkbankası ve merkez birliğimiz birlik ve beraberlik için çalışmaktadır. Bu çalışmaların en güzel örneğini ise yakın zamanda faiz oranlarının yüzde 8’den 6’ya düşürülmesi ve banka komisyonlarının yüzde 2’den 1’e düşürülmesinde yaşadık” dedi.

Kredi kefalet kooperatiflerinin temel amacının esnaf ve sanatkarların daha iyi koşullarda hizmet vermesini sağlamak olduğunu dile getiren Muhammet Yalçın, “Esnaf olmadan bizler de bu kurumlarda olamazdık. Halkbankası aracılığıyla esnafa kullandırdığımız krediler sayesinde daha güçlü oluyor ve bu güçle daha kararlı adımlar atabiliyoruz” diye konuştu.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ise genel kurulda yaptığı konuşmada kredi kefalet kooperatif başkanları ve yönetiminin esnaf ve sanatkarlara verdikleri hizmetten ötürü kutsal bir görev yaptıklarını kaydetti. Halkbankası aracılığıyla esnafın düşük faizli krediye ulaşmasında kredi kefalet kooperatiflerinin önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, “Her zaman söylediğimiz gibi her ne kadar sermayesi küçük olsa da esnaf ve sanatkarlarımız, temsil ettiği kesim, üretim ve istihdama katkısı ile ekonominin bel kemiği konumundadır.  Bu anlamda Hükümetimizin  yapmış olduğu faiz ve komisyon indirimi, ekonomimizin en önemli unsurlarından olan esnafımızın gelişip güçlenmesi için atılmış önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.  

Başkan Sözütek açıklamasında, esnaf ve sanatkarların krediye ulaşmasında gayret ve çaba gösteren kooperatif başkanları ve yöneticilerine de teşekkür etti.

Halk Bankası Adana Bölge Koordinatörü Bölge Koordinatörü Vahdet Büyüker de yaklaşık iki yıldır Adana’da görev yaptığını belirterek, bu süre zarfında gerek kredi kefalet kooperatifleri gerekse esnaf odaları gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde çalıştıklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından genel kurulda görüşülen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor