Pazara zam ateşi düştü

HABER: Yener EKİNCİ

Sebze ve meyve almak için pazara gelenler, fiyatları görünce şok oldu. Pazarcı esnafı, “Halde ucuz mal kalmadı. Biz pahalı alınca, bu fiyata satmak zorunda kalıyoruz. Yüreğimiz sızlıyor, ama başka çaremiz yok” diye dert yanarken, vatandaşın cebine adeta ateş düştü..

FİYATLAR BİR HAFTADA YÜZDE 100 ARTAR MI?

Son bir hafta içinde, vatandaşın temel ihtiyaç maddeleri arasında yer alan sebze ve meyve fiyatlarında iki misline yakın artışlar gözlendi. Kuru soğan, patates, salatalık ve karnıbahar 5 liraya, ıspanak ve domates 7 liraya, kemer patlıcan 12 liraya kadar çıktı.Daha önce 3 demeti 1 liraya zor müşteri bulan yeşillik şimdi demeti bir liraya tezgahlarda alıcıya sunuldu. Bir hafta içindeki fahiş fiyat artışı en çok sade vatandaşın cebini yaktı.. Pazara gelen vatanndaş, “Yakında kilo yerine tane ile almak zorunda kalırsak, şaşırmayalım” diyor..

SERALARI, TARLALARI SU BASTI BAHANE Mİ?

Adana’da son 10 gündür aşırı yağışlar nedeniyle seraları, tarları su bastığını, fiyatların bu nedenle arttığını, üreticinin malının telef olduğunu ve Sebze Hali’ne ürün gelmediğini iddia eden pazarcılar, “Biz daha malı alırken perişan oluyoruz. Almasak bir türlü.. Alsak nasıl satacağız, müşterinin yüzüne nasıl bakıp, nasıl bu fiyatları söyleyeceğiz diye düşünüyoruz. Sanki her tarla, her sera su altında gibi fiyatlar arttı.. Pahalı alıp, pahalı satmak zorunda kalıyoruz” derken, fırsatçılarbayram yapıyor. Vebalini biz ödüyoruz” diyorlar..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor