Bakım konusunda erkekler kadınlarla yarışıyor

Güzellik ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hemen hemen her kadının derdiyken, şimdilerde erkekler de bu amaca yöneldi ve güzellik merkezlerinde soluğu almakla kalmayıp, bazı işlemleri kadınlardan daha çok yaptırır oldu. Adana’da en kaliteli hizmeti veren, en eski güzellik merkezlerinden Çukurova Kozmetoloji’ye, erkekler en çok yağ bezelerinden ve siyah noktalardan, bayanlar ise cilt lekelerinden kurtulmak için başvuruyor.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE ) – Güzellik ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hemen hemen her kadının derdiyken, şimdilerde erkekler de bu amaca yöneldi ve güzellik merkezlerinde soluğu almakla kalmayıp, bazı işlemleri kadınlardan daha çok yaptırır oldu. Adana’da, en etkili çözümleri sunan ve donanımının yanı sıra kalitesiyle de dikkat çeken Çukurova Kozmetoloji’yi ziyaret ederek, işletme ortağı Didem Güzelsoy ile güneş lekeleri, gıdı sarkıkları, cilt bakımı, saç çıkarılması ve selülitler gibi konulardan oluşan keyfili bir sohbet gerçekleştirdik. Uzman Estetisyen Afet Tezkılıç’ın da verdiği bilgiler doğrultusunda, merak ettiğimiz birçok sorunun cevabını almış olduk.

Didem hanım, sizi ve Çukurova Kozmetolojiyi kısaca tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’da, 1975 yılında dünyaya geldim. Sırasıyla; İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Adana Anadolu Lisesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’nden mezun oldum. 20 yıl bankacılık yaptıktan sonra 2018 yılının temmuz ayında istifa ederek güzellik sektörüne giriş yaptım. Cildiye Uzmanı Dr. Ali Güzelsoy ile evliyim ve iki çocuk annesiyim. Kuruluşu daha eskilere dayanan Çukurova Kozmetoloji, 20 Ocak 2000 tarihinden bu yana aynı adreste faaliyet gösteriyor. Maliyeti yüksek bir sektör olduğundan dolayı çok ortaklı işleyen bir merkezdi. 2018 Aralık ayı itibariyle, 9 hissedarın haklarını alarak sayısı 3’e indirgedik. 

Merkezinizde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Dolgu-botoks harici her şey var diyebiliriz. En önemli kalemimiz ise cilt bakımı… Epilasyon, saç bakımı ve zayıflama programlarında da detaylı hizmetler veriyoruz. Kadromuza bir diyetisyen ve bir kalıcı makyaj uzmanı arkadaşımız da dahil ettik. Böylece yelpazemiz daha da genişlemiş oldu. Bu kadar seçeneği bünyesinde barındıran başka bir güzellik merkezi Adana’da bulunmuyor şu an.

Adanalı bayanlar en çok hangi sorundan şikayet ederek size başvuruyor?

Adana oldukça sıcak bir şehir. Güneş lekeleri bölgede yaşayan bayanların en büyük sorunu… Sıklıkla lekelerden kurtulmak için geliyorlar.

Yüzde ve ciltte oluşan bu lekeleri gidermek için ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz? 

Minumum 6, maksimum 8 seanstan oluşan özel bakım programları hazırlıyoruz. Bu da 2 aylık bir sürece tekabül ediyor. Bakım ve tedavide Fransa ve Almanya’dan ithal edilen ürünleri kullanıyoruz.

Çukurova Kozmetoloji neden tercih edilmelidir?

Serum, masaj, maske v.s. ile bizim işimiz 2 saat sürüyor. Cihazlarımız da tamamen ithal… Fakat, ayakaltı tabir edilen kuaför ve benzeri işletmelerde yüzeysel işlem uygulanıyor. Ayrıca, merdiven altında üretilen sahte kremler kullandıklarını da duyuyoruz. Merkezimizi tercih eden bayanların cildi daha doyurulmuş olduğundan, daha bir bakımlı hale geldiklerini gönül rahatlığıyla ifade edebilirim.

Merkezinize düzenli olarak gelen orta yaşlarda bir bayanda, yaşlanma belirtileri ne zaman kendini göstermeye başlar? 

Cildi temiz kullanıp ihtiyaçlarını karşıladığınız takdirde, genç bir görünümde kalmamanız için hiçbir neden yok. Tabi ki belli bir yaştan sonra yüz ovali aşağı doğru çöküyor ama bunun için özel bakım kürlerimiz de var. Cihazlarımızla yüz ovalini yukarı doğru toparlıyoruz.

Dolgu-botoks uygulaması olmadığını söylemiştiniz. Yapmış olduğunuz işlemler buna ihtiyaç bırakmıyor sanırım.

Kesinlikle öyle. Çok kuvvetli ürünler kullanıyoruz ve bu da doğal, aynı zamanda pürüzsüz bir yüz sahibi olmaya imkan tanıyor. Danışan, dolgu ve botoks gibi işlemlere ihtiyaç duymuyor.

Hep bayanlardan bahsettik ama erkeklerin de buraya gelip daha genç ve yakışıklı görünmeye hakları yok mu?

Cilt bakımına gelen çok sayıda erkek danışanımız var zaten. Yağ bezelerinden ve siyah noktalardan kurtulmak için tercih ediyorlar bizi genelde. Hatta bakımı kadınlardan daha ciddiye alıyorlar.

Saç dökülmesi ve saç çıkarılmasıyla ilgili ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Kök hücre tedavisi ile saçların hem dökülmesini önlüyor, hem tembelleşen kıl köklerini uyarıyor ve yeni saç çıkmasını sağlıyoruz. Bunun için de mikro iğneleme yöntemi uyguluyoruz. Ortalama bir buçuk milimetre uzunluğunda, 192 tane iğne kullanıyoruz. Bu iğneleri, silindirik bir tamponun üzerinden geçirerek, kafa derisinde mikro kanallar açıyoruz ve amacımıza uygun serumları yerleştiriyoruz. Bu mikro kanallar, 15-20 dakika içerisinde kendiliğinde kapanıyor. Genelde 6 seansta istenilen sonuca ulaşıyoruz. Tamamen saç kaybı yaşanmış bölgelerde bile başarı sağlanıyor.

 Gelelim Adana’da sadece sizde uygulanan Maderoterapi’ye… Nedir Maderoterepi?

Maderoterapi diğer adı ile ‘wooden therapy’  Kolombiya çıkışlı bir terapatik yöntemdir. Uygulama hiçbir alerjik reaksiyona yol açmayan, yüzde 100 doğal ahşaptan oluşan ve anatomik olarak vücuda uyumlu tahta aparatlar yardımıyla yapılır. Bu uygulama yüksek kalite bir masaj tekniği olup vücutta enerji akımını arttırır, eklem ve kaslardaki yük ve stresi azaltır. Maderoterapinin etkilerini ise şöyle sıralayabiliriz; Bedeni ve zihni rahatlatır, lenfatik akımı uyarır, toksin atımına yardım eder, metabolizmayı hızlandırır, selülitli görüntüyü giderir, yağ yakımında yardımcıdır, cilde tonus kazandırır, incelme sağlar. Maderoterapi dışında merkezimizde Rahatlama Masajı ve Selülit Masajı uygulamaları da bulunmaktadır.

Burada vermiş olduğunuz bütün hizmetlerden, gazetemiz aracılığıyla başvuran okurlarımıza özel bir indirim yapmanız mümkün olabilir mi?

Kaliteye göre fiyatlarımız gayet makul ama sizi kırmamak adına, aralık ayı süresince yüzde 10 ekstra bir indirim sağlayabiliriz. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor