Evsizlerin içi çorbayla ısındı

ADANA (BÖLGE)- Sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi.
Hava şartlarının mevsim normallerinin altında soğuk olmasından dolayı harekete geçen Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği üyeleri, sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz vatandaşların içini ısıtacak bir çalışma başlattılar.
“Bir Kase Tebessüm” sloganı ile kolları sıvayan Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği üyeleri, sokaklarda kalan, otogar bekleme salonuna sığınan ve Balcalı hastanesi çevresinde bekleyen hasta yakınlarına soğuk gecelerde sıcak çorba ikramı için yollara düşüyor.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Dernek üye ve yöneticileri evlerinde pişirdikleri sıcak çorbaları evsiz vatandaşara ve hasta yakınlarına ikram eden, Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği üyelerine çorba alan vatandaşlar teşekkür etti.
Çorba ikramı yapılan evsiz vatandaşlar dernek üyelerine teşekkür ederek, “Bu soğuk havalarda bizleri düşünerek sıcak çorba getirip ikram ediyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Kimse bizleri görmeyip dışlarken onlar bizleri düşünerek sıcak çorba ikramı yapıyorlar. İkram edilen bu çorbalar ile içimiz ısınırken insanlık ölmemiş, hala iyi insanlar varmış” diyerek teşekkür ederken hasta yakınları da “Yakınlarımızın tedavisi için şehir dışından geliyoruz. Kalacak yerimiz olmadığından hastane çevresinde ve koridorda banklarda kalıyoruz. Hiç bir yakınımızın olmadığı bu şehirde bizleri düşünerek sıcak çorba ikramı yapanlara teşekkür ediyoruz” dediler.
SICAK ÇORBA İKRAMI
Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, yaptığı açıklamada, “Kışın ayazını kırmak zor ama hiç olmazsa karınlarını biraz olsun doyurmaya çalışıyoruz. Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ve Adana Doğa ve Bisiklet Derneği olarak yaklaşık 5 yıldır sokaklar da yaşam mücadelesi veren evsizlere ve Balcalı hastanesi çevresinde bekleyen hasta yakınlarına sıcak çorba ikram etmeye devam ediyoruz. Bazı belediyeler bizlerin bu hareketinden sonra çorba ikram etmeyi denediler ancak başarılı olamadılar. Bizler bunu gönüllü olarak yapıyoruz. Hep diyoruz dünyanın en güzel şeyi ihtiyacı olan insanlara yardım etmek, paylaşmak ve onların mutlu olduğunu görmek. Çünkü sevgi paylaştıkça büyüyen bir şey ve biz her ne kadar her zaman göremiyor olsak da çevremiz bize ihtiyaç duyan insanlarla dolu. Mesela sokakta yaşamak, karton üzerinde yaz-kış demeden uyumak zorunda kalan, yemek bulmakta zorlanan evsiz dostlarımız gibi. Evsiz kalmak kimsenin tercihi değildir. Kışın ayazını kırmak zor ama hiç olmazsa karınlarını biraz olsun doyurmaya çalışıyoruz” dedi.

ÇORBALARI EVLERİMİZDE PİŞİRİYORUZ
Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ve Adana Doğa ve Bisiklet Derneği olarak sokaklar da yaşam mücadelesi veren evsizlere yaklaşık 5 yıldan bu yana her kış sıcak çorba ikram etmeye devam ettiklerini bildiren Kemal Yücel, “Gönüllüler tarafından evlerinde yapılan çorbaları otogar bekleme salonu ve kentin çeşitli noktalarını mesken edinmiş evsizlerin yanı sıra Çukurova Üniversitesi Balcalı hastanesi ve Adana Şehir Hastanesi içerisinde ve çevresinde bulunan hasta yakınlarına gönüllü arkadaşlarımız ile sıcak çorba ikram ederek yüzlerinde bir kase tebessüm oluyoruz. Sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz yurttaşlarımıza ayrıca soğuktan korunmaları için mont, bot, battaniye, çorap gibi giysileri de dağıtıyoruz” dedi.
EVSİZLER EVİ YAPILMALI
Kış mevsiminin dondurucu soğuklarında korunmaları için evsizler evi yapılması gerektiğine işaret eden Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı; “Sayın valimiz ve belediye başkanlarımızın sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz yurttaşlarımızın özellikle havaların çok soğuk olduğu zamanlarda soğuktan korunması için duyarlılık rica ediyoruz. Ankara, İstanbul başta olmak üzere bir çok şehrimiz de olduğu evsizleri kapalı mekanlarda konaklamaları gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sokakta soğuktan donarak ölen evsizlerimiz olmuştu. Bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması için hep birlikte harekete geçmeliyiz. Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ile Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği olarak göreve hazırız. Evsiz vatandaşlarımız için yapılacak evsizler evi’nde gönüllü olarak yemek ikramı yapmaya hazırız”
DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Sokaklarda yaşayan evsiz vatandaşlar ve hastane çevresinde bekleyen hasta yakınlarına ikram edilen sıcak çorbaların gönüllüler tarafından evlerinde hazırlandığı bildiren Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Tekin Güleken de, duyarlı vatandaşlara ve hayırseverlere de çağrıda bulunarak destek istedi. Çorbada tuzum olsun isteyenlerin çorba malzemesi, karton kase, plastik kaşık, peçete, ekmek gibi malzeme desteğinin yanı sıra dağıtıma da katılım çağrısı yaptı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor