İşine bakan Başkanlar ve ötekiler sözümüz size!

Yerel seçimlerden sonra bazı kentlerde kıyametler kopuyor.. Vurgunlar, talanlar, şişirilen kadrolar, aile boyu köşe dönüş idiaları ne ararsanız var cinsinden..

Bir de Adana’ya bakın.. Her Belediye Başkanı kendi olanakları içerisinde önemli hizmetlerle bulunuyor, kent için kent halkı için..

Mesela Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar;

Hiç kendisinden önceki dönemi tartışıyor mu? Devletin birimleri var, selediyenin birimleri var, hepsi harıl harıl çalışıyor..

Vurgun, yolsuzluk, şişkin kadro, ahbap-çavuş ilişkileri, alacakları, borçları

Hepsini devletin birimleri inceliyor.. Raporlar hazırlıyor..

O işlere hiç karışmıyor Zeydan Karalar.. Önüne gelecek raporları bekliyor.. Tartışma ortamına girmiyor, başkalarına öyle bir fırsat vermiyor..

Ne yapıyor? İşine bakıyor..

Mesela Çukurova Belediye  Başkanı  Soner Çetin.. Çukurova halkına tamamlayamadığı hizmetlere kaldığı yerden devam ediyor.. Ne kimseyi suçluyor, ne kimseden hesap soruyor.. Yine şafak vakti evinden çıkıyor, gecenin geç saatlerine kadar çalışmasını sürdürüyor. Hiçbir tartışmanın içine girmiyor, sadece kendi işiyle ilgileniyor..

Mesela Seyhan Belediye Başkanı  Mustafa Kemal Akay..

Koltuğa ilk oturduğunda gereksiz zamanlarda gereksiz konuşmalar yapmıyor artık.. İlk günlerdeki gibi dost bildiklerine geçmişe yönelik konular açıldığında iki elini ters dönderip boynunu bükmüyor, işine bakıyor, dedikodulardan uzak kalıyor.. Yani kararları kendi iradesiyle veriyor.. Böyle sürmesini dileriz..

Hani bir sözümüz vardır “Ağa derler maldan, külhanbey derler candan ederler” diye.. Akif bey, önceleri bu havaya sokulmuştu bereket versin erken uyanmışa benziyor.. Ya da biz öyle olmasını dilediğimiz için öyle düşünüyoruz.. Onu da zaman içerisinde görecektir.. Ancak, bilmesi gereken şudur;

“Aklından geçmeyen Belediye Başkanlığını aklına getirenlere değil,  kendisini sonuna kadar savunanlara değil,  Belediye Başkanı olduktan sonra trene binenlere yakınlığı çok şiddetli eleştiri konusu yapılmaktadır ve bunda haklılık payları yok değildir.”

Son yerel seçimlerde dikkatimizi iki Belediye başkanı fazlasıya çekti.. Biri Yüreğir Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Kocaispir, diğeri Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar..

Kocaispir Ak Parti tarafından aday gösterildi.. Öyle haberler geliyor ki, adam siyasi değil Yüreğir sevdalısı adeta.. Kısa sürede büyük hizmetler verdiğini, halkla çok barışık olduğu ve büyük memnuniyet sergilediği hberleriher geçen gün artıyor..

Kadir Aydar da öyle.. CHP’nin genç Belediye Başkanı.. Öyle güzel hizmetler veriyor ki..  Ceyhan ve Ceyhanlıların kaderini değiştirecek nitelikte. Gelen haberler son derece umutlu.. Diğer ilçe Belediye Başkanları kötü mü?

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ikinci döneminde de  açık farkla seçimi kazanması  geçmişteki başarısının  bir göstergesi.. Haksızlığa uğramasına, cezaevine gönderilmesine, koltuğundan edilmesine rağmen hizmet aşkında bir milim gerileme olmaması ve aynı arzuyla çalışıyor olması Adana için büyük bir şanstır..

Peki bu kadar güzelliklerin yaşandığı Adana belediyelerinde hiç mi olumsuzluk yok?

  Olmaz olur mu ?

Adana için değil, Adana halkı için değil, sadece siyaset için seçilen bazı Belediye Meclis üyelerinin varlığından da elbette sözedilmelidir..

Efendiler!.. Siz Adana ve Adana halkı adına görev yapmak için seçildiniz.. Sizin partinizden değil, bir başka  partiden aday olan Belediye Başkanlarının elini-kolunu bağlamak Adana halkına ihanetten öte bir anlayışın ürünü olamaz..

Merhum Turgut Özal, yerel seçimlere öncesi gazetelere çarşaf çarşaf ilanlar veriyordu.. Başkanlık koltuğuna oturan ama eli-kolu bağlanmış Belediye Başkanı ilanı.. Yani “Bizim adayımızı değil, bir başka partinin adayını seçerseniz eli-kolu bağlı kalır ve size hizmet veremez” mesajı veriliyordu..

Kim kaybetti? Bugün ne merhum Özal var, ne de kurduğu Anavatan Partisi..

O nedenle  ÖNCE TÜRKİYE, ÖNCE HİZMET VERENLER diye düşünmeyenler, yarın sokakta gezemez hale gelirler ve lanetlenen isimler arasındaki yerlerini alırlar..

Son söz;

İŞİNE BAKAN BAŞKANLAR, TÜM ALKIŞLAR SİZE..

İŞİNE BAKMAYAN BAŞKANLAR GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor