HİKAYE OLMAYIN

Adam ölmüş.. Mahalleliler cenazeyi toprağa vermek için mezarlığı doldurmuş.. Cenaze namazı kılınmış, halkın omuzunda cenaze mezarlığa doğru götürülüyor.. Katılanlardan bir kadın hem ağlıyor, hem  yüksek sesle bağırıyor, “Babama selam söyle, komşumuz fatmaya selam söyle” diye bir yandan gözyaşı döküyor, diğer yandan selam göndereceklerinin adını sıralıyor.. Yanındaki kadın, bağıranı dürtüyor, “Yeter yeter, zaten adamın ayağı sakat” diyerek uyarıyor..

Bu hikaye dost ya da içki masalarında çok anlatılır..

Beyler! Hikaye anlata anlata hikaye olmaya başladınız.. Artık gerçeğe dönme zamanı geldi.. Ortada bir cenaze var. Millet burnundan soluyor, ekonomi iyi değil.. Millet burnundan soluyor, terör almış başını gidiyor, her gün şehitler veriliyor.. Millet işsiz, evine ekmek götüremiyor.. Fabrikalar kapatılmış, bacalar tütmüyor.. Çevremizdeki komşu ülkelerle ve milletlerle birbirimize yan gözle bakıyoruz, dostumuz kalmadı. İç siyasette onlar ve biz durumuna geldik, birbirimize yan bakmaya başladık.. Gazetelerin biri bölümüne “HAVUZ-YANDAŞ” küçük bir bölümüne “GARİBAN” diyoruz.. Gazeteci ve yazarların bir bölümüne SATILIK KALEM, küçük bir bölümüne AYAKTA DURMAYA ÇALIŞAN diyoruz..

Bize hikaye anlatmayın, hikaye de olmayın.. Toplum olarak toparlanmanın, siyasetçi olarak birlikte olmanın gereğini yerine getirmenin zamanı geçerse , göç edenler aracılığıyla selam göndermenin bir yararı yok!..

Bu yazdıklarımız genel durumdur..

Yerelde durum değişmiyor ki !..

Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elde eden muhalefet, icranın başında bulunan Belediye Başkanı iktidarda olabilir.. Sonuçta demokrasi var.. Meclis çoğunluğunu elde tutanlar icranın başındaki Belediye Başkanı’nın elini kolunu bağlarsa, bunun adı siyaset mi  oluyor?

Hani halk? Unutmayın sizi de onu da seçen halktır.. Oy çoğunluğu Adana ve Adana halkı lehine kullanılması gerekmiyor mu? Belediye  Başkanı’nın Adana halkı için getirdiği  bir proje ya da öneriyi adınız MUHALEFET olduğu için mutlak muhalif mi olunması gerekiyor? Bunun adı size oy verenlere de vermeyenlere de ihanet sayılmıyor mu?

Bir önceki dönemde yanlış yapılmış ise kadrolar şişirilmiş ise, bankamatikçiler var ise bunların işine son vermek isteyenin önüne “Biz muhalifiz o nedenle karşıyız” demek, iş bulabilmek için çırpınanlara saygısızlık değil mi?

Lütfen yapmayın.. Yeter artık.. Bu ülkenin kardeşliğe, birbiriyle kucaklaşmaya ihtiyacı var.. Sağ politikalar için değil, bu memleket için, alın teri dökmek isteyen insanlar için varsa vicdanınız, onların sesine kulak verin.

Yine belirtiyoruz.. Hikaye anlatmayın, hikaye olmayın.. Askeri kışlalarda ne yazıyor?

ÖNCE VATAN

Öyle ise vatanın, vatandaşı olun.. Seçim bitti icraata bakın.. Bu anlayış olmadıkça, bu kentte de, bu ülkede de huzur olmaz, kalkınma olmaz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor