Taraftar maça damga vurdu

TFF 1.Ligin 14.haftasında Adana Demirspor, kendi saha ve seyircisi önünde ligin iddialı takımı BB Erzurumspor’u 1-0 yenerken taraftarlar tam puan aldı.

5 Ocak Stadı’nda oynanan karşılaşmaya istekli başlayan Adana Demirspor Erzurumspor’a istediği oyunu oynatmadı. İyi mücadele eden ve bol bol pozisyona giren Adana Demirspor 51. dakikada Aosman’ın kafa golüyle maçı kazanmayı bildi.

Karşılaşmaya tribünleri tıklım tıklım dolduran ve 90 dakika boyunca takımını destekleyen Adana Demirspor taraftarı damgasını vurdu. Yaklaşık 8.000 taraftar tribünlerde yerini alırken özellikle kapalı ve maratonda bulunan taraftarlar çeşitli şovlar ve hep bir ağızdan söyledikleri tezahüratlarla Demirspor’un aldığı 3 puanda etkili oldular

Adana Demirspor bu sonuçla 18 puana yükselirken maça taraftar damgasını vurdu. Tribünleri dolduran taraftar takımı ateşledi.

Ayrıca toplumda giderek artan kadın şiddeti ve cinayetlerini protesto amacı ile pankart açtı. Demirspor tarfatarları Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in 3 Aralık tarihinde öldürülmesinin ardından bu duruma sessiz kalmayarak “Sessiz Kalma’ pankartını açarak, kadın cinayetlerine dikkat çekti.

MURAT SANCAK ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Kulüp Başkanı Murat Sancak’a yapılan çağrı BB Erruzumspor maçıyla karşılık buldu. Vedat Talaş yapmış oludğu teklifte Adana’daki yetim çocukların Adana Demirspor maçına götürülmesi, forma giydirilmesi teklifinde bulunmuştu. Kulüp Başkanı Murat Sancak ta teklifi kabul ederek, jestin boyutunu daha da artırdı. Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Adana Demirspor-BB Erzurumspor maçında çocuklarının isimlerinin basılı olduğu orijinal Adana Demirspor formasıyla bir yıllık kombine ve Passolig kartlarını teslim etti.

GENÇ ŞİMŞEKLER AVRUPA YOLCUSU

Adana Demirspor U13 takımı Almanya’da düzenlenecek turnuvaya davet edildi. Adana Demirspor Futbol Akademisi tarihinde ilk defa yurt dışında bir turnuvaya katılacak. Almanya’nın Munderkingen ilçesinde 11-12 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan turnuvaya Adana Demirspor U13 takımının yanı sıra Türkiye’den Galatasaray, İtalya’dan Juventus ve Atalanta, İngiltere’den Tottenham, Almanya’dan Schalke, Stuttgart, Freiburg, Karlsruhe, Mainz 05, Augsburg, Eintracht Frankfurt, FC St. Pauli, Freiburg, Fransa’dan Metz ve Strasburg, Sırbistan’dan Kızılyıldız, Bosna Hersek’ten FK Sarajevo, Romanya’dan Cluj, Çek Cumhuriyetinden Slavia Prag gibi isimli takımlarda katılacak. (HABER: Mehmet APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor