Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden ÇGC’ye ziyaret

ADANA (BÖLGE)-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi Başkanı Şükrü Şahin ve beraberindekiler, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. 16. Olağan Genel Kurul Kongresi’ne Başkan Esendemir’i davet eden Şahin, kongrenin 29 Aralık Pazar günü saat 11:00’da Seyhan Yaşar Kemal Kültür merkezinde yapılacağını belirtti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi Başkanı Şükrü Şahin ziyarette yaptığı konuşmada, son günlerde Alevilere yönelik yeni provakasyonlar tertiplenmek istendiğine dikkat çekerek, “Bu oyunları bozup, kardeşçe yaşamak en büyük amacımızdır” dedi.

ÇGC’nin Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ve ÇGC Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Arat’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Şahin şu görüşleri dile getirdi:

‘‘Halen başkanlığını sürdürdüğüm Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi’nin 16.Olağan Kongresi’nde yeniden göreve talibim. 29 Aralık 2019 Pazar günü yapılacak olan genel kurulda iki adaydan biriyim. Kongrenin tüm insanlık adına faydalı geçmesini umuyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Kazanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesive Canlar olacaktır. Bu süreçte de derneğimizi gençleştirme çabalarına devam edeceğiz. Ülkenin demokrasi açısından sürekli gerilediği bir dönemde üzerinde en fazla oyun oynanan toplum kesimi Alevilerdir. Bu oyunları bozmak, insanların kardeşçe yaşamasını savunmak en büyük amacımızdır. Kongremizde Cemiyet Başkanımız Cafer Esendemir ve değerli basın mensuplarını yanımızda görmek bizleri mutlu eder.’’ dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu davete katılmaktan onur duyacağını ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor