Hasan Ali Yücel’e anma

(BÖLGE ÖZEL)-Milli Eğitim Eski Bakanları’ndan Hasan Ali Yücel,  doğumunun 122. Yılında Adana’da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Adana Şube Başkanı Dr. Bayram Ali Taparlı, Hasan Ali Yücel’in bugün Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 15.30 ile 19.00’da gerçekleştirilecek toplantı ile anılacağını söyledi.

Taparlı, dünya ülkelerinin eğitimlerinde Hasan Ali Yücel’in kurduğu Köy Enstitüleri’ni model aldıklarını belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi;

“Köy enstitüleri, kendi binalarını kendileri yaptılar, elektriğini suyunu kendileri getirdiler. Tarlada bağda derste çalıştılar, gereksinimlerini kendileri ürettiler. Devlete yük olmadılar. Kitap okudular, bilgi edindiler, spor yaptılar, oyun oynadılar beden ve beyin yapılarını geliştirdiler, dostluğu, arkadaşlığı, barışı, tarımı, sağlığı öğrendiler. Bu edindiklerini bilgileri öğretmen oldukları köylere taşıdılar, uyguladılar, halkın yolunu açtılar. İçlerinden araştırmacılar, ünlü şair yazarlar çıktı.”

Hasan Ali Yücel’in, Cumhuriyet Döneminin, çok yönlü kişiliğe sahip seçkin bir eğitim, kültür ve siyaset adamı olduğunu ifade eden Taparlı,  “Hasan Ali Yücel 1938-1946 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yaptı.  Türk eğitiminde çığır açan, herkesin model aldığı bir öğretmen olan Hasan Ali Yücel, Cumhuriyet Döneminin, çok yönlü kişiliğe sahip seçkin bir eğitim, kültür ve siyaset adamıydı” diye konuştu.

Bu arada, Hasan Ali Yücel, Şair, Yazar ve Gazeteci Can Yücel’in babasıydı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor