Milli hentbolcu Metin Muhacir öğretmenlikten emekli oldu

Adana’nın ilk kuşak milli takım sporcularından Metin Muhacir, en son Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yaptığı Erkek Lisesi’nden emekli oldu.

1960 Adana doğumlu olan Muhacir, okul dönemlerinde çeşitli sporlarla yakından ilgilendiğini, futbol ve voleybolda hayli başarılı olduğunu, 1976 yıllarında Beden Eğitimi Öğretmeni İsmail Ceylan’ın desteğiyle tanıdığı hentbolu çok sevdiğini, Çukobirlikspor antrenörü Kazım Tekin ve Kulübün Genel Kaptanı Merhum Hasan Baysaler’in yardımlarıyla hentbolda milli takımın ilk kuşak sporcuları arasına girdiğini söyledi.

1984 yılında Ankara Spor Akademisi mezunu olduğunu ifade eden ve çalıştırdığı okul ve kulüp takımlarına Türkiye genelinde dereceler kazandırdığını belirten Muhacir, şöyle devam etti;

“Spor sayesinde hem yeni dostluklar edindim. Hem de yüzlerce öğrenci ve sporcuya hentbolu sevdirdim. Kendimde büyük çaba göstererek milli takım forması giymeyi başardım. 1977 yılında Bulgaristan’da yapılan Balkan Şampiyonası, 1978’de Yugoslavya ile daha sonrada Almanya ile yapılan ikili müsabakada milli takım kadrosunda yer aldım.  Hentbolda en mutlu günlerimi Çukobirlikspor’da geçirdim. Uzun yıllar deplasmanlı ligde İstanbul ve diğer kentlerin kulüplerinin korkulu rüyası olduk. Bu sayede milli takım sporcusu oldum. Yurt dışında birçok ülkeleri görme şansı yakaladım.  Ayrıca öğrencilerimin bazılarını milli takımlara kazandırdım.  Geçtiğimiz aylarda emekli oldum. Ciddi bir kulüp bulursam antrenörlük yapmayı arzuluyorum.”

Muhacir,1980 yılında Güney Haber Gazetesi tarafından yılın sporcusu seçildiğini,  uzun yıllar Hentbol İl Temsilciliği yaptığını, görevi sırasında okulları tarayarak yeni sporcular kazandırdığını, ayrıca hakem ve antrenör kursları açılmasını sağladığını sözlerine ekledi.

TEKİN; “METİN MUHACİR HENTBOLDAN KOPAMAZ”

Milli takım ve Çukobirlikspor eski antrenörlerinden Kazım Tekin, sporcusu Metin Muhacir’in hentboldan kopamayacağını belirterek, “Metin iyi bir sporcuydu. Adana’dan milli takıma giden ilk sporcumuz oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni olarak hem okul hem de kulüp takımlarında hentbolda hayli önemli başarılar elde etti. Daha sonra ki yıllarda il temsilcisi olarak da önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Metin Muhacir’den yararlanmak gerekir. Seyhan Belediyesi gibi diğer belediyelerin de hentbol şubelerini faaliyete geçirmelerini, hatta Adanaspor, Adana Demirspor ve diğer müessese kulüplerin de hentbola önem vermelerini bekliyoruz” diye konuştu. 

Bu arada, Erkek Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenler Metin Muhacir’in emekliliğini birlikte kutladılar….  (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor