YAYINIMIZ SES GETİRDİ

Bütün odalar Borsa binasında yarın toplanacak. Toplantı basına kapalı olacak. Gazetecilerin fotoğraf çekmesine izin verilip, daha sonra toplantıda alınan karar kamuoyuna açıklanacak.

-MHP Adana İl Başkanı  Bünyamin Avcı, “Temsa içine düştüğü durumdan kurtarılmalı üretime geçmeli” dedi.

 – CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Türkiye’nin yüz akı Temsa’nın göz göre göre elden gitmesine seyirci kalınmamalı” açıklamasında bulundu

(BÖLGE ÖZEL)-Gazeteniz BÖLGE’nin başlattığı “TEMSA KAPATILMASIN” kampanyası kamuoyunun yanısıra, siyaset ve ticaret alanında da ses getirdi.

Bütün odalar Borsa binasında yarın toplanacak. Toplantı basına kapalı olacak. Gazetecilerin fotoğraf çekmesine izin verilip, daha sonra toplantıda alınan karar kamuoyuna açıklanacak.

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ile CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’ta yaptıkları açıklamada, Temsa’nın kapatılmaması yönünde girişimlerde bulunulmasından yana olduklarını belirtti.

TİCARET ODASINDA TOPLANTI

Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, konunun görüşülmesi ve çözüm yolu bulunması için yönetim Kurulu’nun yarın toplanacağını açıkladı.

Menevşe, yönetimde durum değerlendirmesi yapacaklarını ve çözüm yollarının aranacağı toplantıda yönetim kurulu üyelerinin görüşlerini alarak kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

BULUT’TAN YAZILI AÇIKLAMA

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yazılı bir açıklama yaparak,  Adana’da son yıllarda Türkiye’nin önemli sanayi tesisleri arasındaki BOSSA, Paktaş, Milli Mensucat ve TEKEL Sigara fabrikası gibi dev tesislerin yanı sıra birçok orta ölçekli fabrikanın kapısına kilit vurulduğunu kaydetti. Adana’nın fabrikalarını kaybetmesinin ardından ciddi bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Bulut, kamu yatırımlarından yeteri payı almayan, iktidarın üvey evlat muamelesi yaptığı, bir zamanlar topraklarından bolluk ve bereket fışkıran, sanayi ve tarımın öncüsü Adana’nın şimdilerde işsizlikle anıldığını kaydetti. 

TEMSA, ADANA VE TÜRKİYE İÇİN BİR DEĞER

Bölgede 50 yıldır faaliyette olan binlere kişinin ekmek kapısı TEMSA’nın da ekonominin lokomotifi durumunda olduğunu belirten Bulut, “Yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve kamyon üreten, ülkemizin istihdam, üretim ve ihracatına katkı sağlayan, dünya çapında 70 ülkede faaliyet gösteren TEMSA sadece ilimiz için değil Türkiye ekonomisi için de önemli bir değerdir. Türkiye’ye ait ilk ve tek yolcu otobüsünü üreten fabrika, 2019 yılında direkt bin 300 kişi ve sadece Adana’daki yan sanayisi ile birlikte 3 bin kişiye yakın istihdam gücü sağlamaktadır. Ancak bankaların kredilerini vadesinden önce erken çağırması ve uygulanan hacizler nedeni ile TEMSA’nın 23 Aralık’a kadar üretimi durdurması ekonomiye ağır bir darbe vurmuştur” dedi.

TEMSA YAŞATILMALI

Fabrikanın yabancı bir şirkete satılmasının ardından yaşanan mali krizin düşündürücü olduğunu kaydeden Bulut şöyle devam etti:

“Olayın bir diğer boyutu da yıllardır fabrikada emek veren işçilerin durumudur. Fabrikanın üretimi durduğu günden bu yana, ekonomik krizin faturasının kendilerine çıkacağından endişelenen emekçiler kaygılıdır. Kendi müteahhitlerini kurtarmak için Varlık Fonu’yla İstanbul Finans Merkezi’ne, Ziraat Bankası’yla Simit Saray’ına ortak olan iktidar, TEMSA gibi Türkiye’nin yüz akı bir fabrikanın göz göre göre elden gitmesine seyirci kalmamalıdır.

Üreten, istihdam sağlayan, döviz getiren TEMSA’ya, fabrikanın binlerce emekçisine sahip çıkmalı kaderine terk etmemelidir. TEMSA kapanmamalı, yaşatılmalıdır.”

AVCI’DA AÇIKLAMA YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı “Temsa Adana’mızın, ülkemizin ortak gururudur. Altın yumurtlayan tavuk kesilmemeli, Temsa’nın bacaları tekrar tütmelidir.” dedi.

“TEMSA’NIN ÖNÜNE KONAN TAKOZ KALDIRILMALI”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Sabancı Holding bünyesinde iken bu yılın Mayıs ayında İsviçre kökenli True Value Capital Partners’a satılan otobüs, midibüs üretim fabrikası Temsa’nın içine düşürüldüğü krizden mutlaka çıkarılması gerektiğini belirtti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Avcı “Bin 500 civarında işçinin çalıştığı, yan sanayi ile birlikte binlerce aileye ekmek kapısı konumundaki Temsa, sadece Adana’mız için değil, ülkemiz ekonomisi için de çok kıymetli bir üretim üssü. Yaklaşık cirosu 1.5 milyar Lira olan; başta ABD, AB ülkeleri olmak üzere 70 ülkeye yılda 100-150 milyon Dolar ihracat yapan, Türkiye’de ilk elektrikli otobüsü üreten, bu alanda Dünyada pek çok ülkeye öncülük eden Temsa’nın önüne konan takoz kaldırılmalıdır.” ifadesini kullandı.

“ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK KESİLMEMELİDİR”

 “Temsa Adana’mızın, ülkemizin ortak gururudur.” diyen MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, şöyle devam etti:

“Ülkemizin ekonomisini çökertmeye yeminli küresel güçlere karşın; tarımda, sanayide, ticarette, güvenlikte ve her alanda üreten, istihdam sağlayan, iktisadi hayatımızı ayakta tutan tesisler, şanla şerefle bayrağımızı dalgalandıran birer kale hükmündedir. Bu kalelerin yıkılmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz. Temsa’nın daha vadesi gelmemiş borçları yüzünden bankaların icra ve haciz işlemleri başlatması, böylece Temsa’nın üretim zincirinden koparılması, sağduyulu bir yaklaşım olarak görülemez. Altın yumurtlayan tavuk kesilmemeli, Temsa’nın bacaları tekrar tütmelidir. Yerli otomobil heves ve hedefimizin devam ettiği bir süreçte yüzde 100 Adanalı ve yerli olan Temsa’ya yönelik olumsuz hamleler mutlaka boşa çıkarılmalıdır. Üretimden yana olan, işsizliği sorun olarak gören, Adana’da bu konuda sorumluluk hisseden ilgili tüm tarafları, birlikte hareket etmeye, güç birliği yapmaya davet ediyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor