ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN ANNELER AĞLAMASIN BABALAR KAHROLMASIN

CHP’Lİ VEKİLLERİN TEMSA ZİYARETİ

Çok memnun olduk, CHP il başkanı ve Adana Milletvekillerinin TEMSA yöneticilerini ve işçileri ziyaret etmesinden..Muhalefet partisinin bu girişime her iki tarafa da moral ve destek olacaktır. Ancak, kendilerinden beklentimiz, tüm Adana milletvekillerinin bir araya gelip, konuyu hükümet düzeyinde tartışmak ve çözüm yolu bulmaktır.. Bu konuda sayın CHP milletvekillerinin, AK Parti Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü sayın Ömer Çelik ile temasa geçmek, siyasi parti farkı gözetmeksizin tüm Adana Milletvekilleri olarak bir araya gelip, durumu hükümet düzeyinde anlatmaları en kısa çözüm yoludur..

Biliyoruz ki,  işsiz kalan insanların bu kış günü aç ve sefil çocuklarıyla beş parasız kalmalarına sizin de gönlünüz razı olmaz. Lütfen girişimlerinizi bu yönde sürdürünüz ve kamuoyunu bilgilendiriniz.

BÖLGE,  Adana’nın her konusunda olduğu gibi TEMSA konusunda da elini taşın altına sokmuş, gazetecilik sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktadır.. TEMSA konusunda da aynı hassasiyetimizi göstermeye kararlılıkla devam etmekteyiz.

Yayınlarımızın  Adana dışından da ses  getirmesi, konu toplumsal  sorumluluğumuzu daha da artırmakta ve bir bakıma sorumlulukta yüklemektedir.

Dün İstanbul’dan bir bayan avukat aradı TEMSA için.. Duyarlılığımızdan bahsetti ve konu hakkında kendisinin de ilgilendiğini söyledi.. Bir açıklama yapma gereği duymuş, kısa ve yazılı olarak göndermesini rica ettik..

Şöyle diyor avukat Leman Türkmenoğlu;

“Kamuoyuna ve TEMSA emekçilerine duyurulur…

TEMSA, bağlı şirketleri ve ortakları üzerinden son iki yıllık süreçte borçlandırma, bölünme, sözleşmelerin devri, hisse devri ve benzeri yöntemlerle yerli ve milli ürünlerimizin iflasını sürüklenerek yabancılaştırılmasına, kurtarma operasyonu adı altında yeni sermaye gruplarına devredilmesine karşı olduğumuzu, TEMSA’yı sektör üreticilerinden oluşacakkonsorsiyum yönetim ve önderliğinde, işçi ve emekçilerimizin de hissedar olacağı bir yapıda yine yeniden üretime açmaya hak ettiği yerde ve değerde olması için biz taraflara görev ve yetki verilmesi halinde çalışmaya hazırız…”

Toplumun her kesiminden böyle duyarlık bekliyoruz.. Bugüne kadar AKP Adana İl Başkanı’ndan da kamuoyuna benzer bir açıklama gelmesini, sorunu sahiplenmesi ve partisinin Adana milletvekilleriyle görüşüp, kamuoyuna açıklama yapmasını beklerdik.. Diğer partiler için de aynı hassasiyeti beklemek sanıyoruz Adana halkının özlemle beklentisidir.

Olmayan, olanı da yok olan fabrikalarıyla Adana ve Adana halkının giderek  ve daha da fakirleşmesi kaçınılmaz olur. O nedenle herkesi göreve ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

BÖLGE

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor