MANŞ FATİHİ ACET’İN TAKSİ DURAĞI ESKİ SPORCULARIN UĞRAK YERİ OLDU

(BÖLGE ÖZEL)-Milli ve Rekortmen Yüzücü Erdal Acet’in kurucusu olduğu, yeni Emniyet Müdürlüğü, Marsa Fabrikası’na yakın olan Acet Taksi Durağı, eski futbolcu, yüzücü ve diğer branşları yapan ve hayatta olan sporcuların uğrak yeri oldu.

Milli yüzücü ve sutopu oyuncusu olan, ayrıca 1976 yılında, akıntısı, soğuğu, yüksek dalgalarıyla bilinen İngiltere ile Fransa arasında ki Manş Denizi’ni 9 saat 2 dakika ile tamamlayan Erdal Acet’in rekoru 43 yıldır kırılamıyor. Ağabeyi Merhum Mustafa Acet’in de defalarca rekor kırdığı, sutopunda da Muharrem Gülergin’in ekolünden geldikleri biliniyor.

Erdal Acet, Bölge Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, başta Fatih Terim olmak üzere, geçen dönem Yüzme Federasyonu Başkanlığı yapan Ahmet Bozdoğan ile diğer eski futbolcu ve yüzücülerin Acet Taksi Durağı’nı ziyaret ederek hasret giderdiklerini, böylece nostalji yaşadıklarını söyledi.

“Yaşlılar anılarıyla, gençler hayalleriyle mutlu olurlar” diyen Acet şöyle devam etti;

“Evimizin önündeki boş alanı yıllar önce taksi durağı yaptım. Burada ticaretten dolayı belirli bir yerimiz olsun, arayan dostlar bizi rahat bulsun diye hizmette tutuyorum. Ayrıca, Adana’da birçok taksi durağına sahip yerlere model olduk. Bize güvenen iyi bir müşteri potansiyelimiz var. Şoförlerimiz de çok düzenli ve kurallı davranıyorlar. Başta eski futbolcu ve yüzücüler olmak üzere sürekli bizleri ziyaret ederek hasret gideriyoruz. Eski günleri konuşarak mutlu oluyoruz. Ayrıca, bizim durağa sadece Demirsporlular gelmez. Diğer takımların, hatta Adana dışında ki takımların da eski sporcu, yönetici, hakem ve antrenörleri de gelirler.”

-MUDO CENGİZ; “ERDAL’IN MEKANI BİZE TERAPİ GİBİ GELİYOR”

Adana Demirspor’un eski futbolcularından, ayrıca Fatih Terim Caddesi, Sun Sineması Sokağı’nda Mudo Mağazası’nın eski sahibi Cengiz Atahan (Mudo Cengiz), Erdal Acet’in sahibi olduğu Acet Taksi’nin kendilerine terapi gibi geldiğini belirterek, “Simit ve pastamızı alıp gidiyoruz. Çayları da Erdal bizzat demliyor. Orada ortak paydamız olan sporu konuşarak mutlu oluyoruz. Ayrıca, hastalanan, çocuklarının ve torunlarının düğünü, sünneti olanlara ve vefat eden eski sporculara hep birlikte giderek destek veriyoruz” diye konuştu.

Bu arada, hafta sonu Erdal Acet’in taksi durağını, Cengiz Atahan’ın yanı sıra,  Torosspor, Milli Mensucat ve Ankara Şekerspor’da eski dönemlerde futbol oynayan ve yüzen Naci Serezli ile Sümerspor, İstanbul Adalet Gençlikspor Kulübü’nde futbol oynayan, ayrıca Adana HARP-İŞ 2. Başkanlığı görevinde bulunan Orhan Aktaşlı ziyaret etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor