CHP’Lİ SÜMER: ADANA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

ADANA (BÖLGE) – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, son yılların en büyük felaketini yaşayan Adana’nın afet bölgesi ilan edilmesini, esnaf ve çiftçinin borçlarının ertelenmesini istedi.

Sümer, Adana’da dün başlayan aşırı yağışların neden olduğu felaketle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 4 merkez ilçede metrekareye 250 kilogram civarında yağmur düştüğünü belirten Sümer, bunun son yıllardaki en büyük oran olduğunu söyledi. Sümer, Adana’nın kuzey ilçelerinde de aşırı kar yağışının etkili olduğunu kaydederek “Tüm Adanalılara geçmiş olsun” dedi.

Adana’nın son yıllarda ihmal edildiğini, bundan dolayı da ekonomik olarak kentin zor günler yaşadığını kaydeden Sümer, “Bu felaket, Adana’nın sorunları daha da artırmış ve acil önlem alınması zorunluluk haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Sümer, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve felaketin yaşandığı ilçelerin belediyeleriyle sürekli temas halinde olduklarını belirten Sümer, şunları belirtti:

Yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Bunun yanı sıra kent merkezinde çok sayıda işyeri ve ev sular altında kaldı. Bazı yolların çökmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Sular tam olarak tahliye edilemedi. Cuma gününe kadar yağışların devam edecek olması felaketin boyutlarını daha da artıracaktır.

Bir an önce Adana bölgesi afet kapsamına alınmalıdır. Çiftçinin ve esnafın borçları ertelenmeli ve zararları karşılanmalıdır.

Adanalılara geçmiş olsun. Felaketle mücadele eden tüm görevlilere teşekkür ediyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor