Trafik polislerinden servis denetimi

ADANA (BÖLGE)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince servis araçları denetlendi.

Trafik Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “Trafik kazaları incelendiğinde kazaya uğrayanların çoğunluğunu 5-14 yaş grubu ilköğretim çağındaki çocuklarımız olduğu görülmektedir. Yarının büyüğü ve geleceğimiz olan çocuklarımızı trafik kazalarından korumak, sağlıklı ve bilinçli bir birey olarak topluma kazandırmak amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze ekiplerimizce servis araçları üzerinde denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

Çocuklarımızın güvenli olarak taşınmalarını sağlamak, olası bir trafik kazasında zarar görmelerini önlemek amacıyla;

Ulusal, yerel basında ve Ulusal TV Kanalların Haber bültenlerinde yer alan Yüreğir İlçesine bağlı Güzelevler Mahallesinde bulunan Prof. Dr. Salih Öven İlkokulu öğrencilerini taşıyan servis araçları ile 17 kişi taşıma sınırı olmasına rağmen 34 öğrencinin taşındığı haberi ihbar kabul edilerek söz konusu okulda servis hizmeti yapan okul servis araçları üzerinde denetimler yapılmıştır. Basında yer alan haberler izlettirilen servis şoförlerinin yasalarımıza aykırı yaptıkları taşıma hizmetini kabul etmeleri üzerine araç sürücülerine yasal işlem uygulanmıştır.

Konu ile ilgili olarak habere konu olan servis şoförüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun EK 2/3-b maddesi “Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında ilgili belediyeden alınan izin/ ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak” maddesi gereğince 2.018 TL ve Kanunun 65/1-a “Taşıma sınırı üzerinde yolcu almak” maddesi gereğince 85 TL ile Kanunun 32/1 “Araç üzerinde mevzuata uygun şekilde yapılan her türlü değişikliği 30 gün içinde araç tescil belgesine işletmemek” maddesi gereğince 108 TL olmak üzere toplam 2.211 TL idari para cezası uygulanmış ayrıca araç 30 gün süre ile trafikten men edilmiştir.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ekiplerince çocuklarımızın okullara güvenle taşınmalarını sağlamak için yapılan çalışmaların etkinliğinin arttırılabilmesi için anne-babaların da güvenli olmayan ve standart dışı araçlarla çocuklarının taşınmasına izin vermemeleri gerekmektedir.

Servis araçları ile ilgili denetimlerimize aralıksız devam edilecek çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye atacak taşımalara asla izin verilmeyecektir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor