OLİMPİYAT SPORCUSU BABASININ ADINA KURDUĞU KULÜBÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

Adana’nın yetiştirdiği ender milli ve rekortmen yüzücülerinden biri olan ve1960 Roma Olimpiyat Oyunları’na katılan Ünsal Fikirci’nin kızı Bahar Firikci, babasının adını yaşatmak için geçtiğimiz yıllarda kurduğu “Firikci Spor Kulübü’nde genç sporcuları milli takımlara kazandırıyor.

Bahar Firikci, 10 Şubat1992 yılında vefat eden babası Ünsal Fikirci’nin nüfus kayıtlarında “Firikci” olduğunu bir Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda hakemlerin “Fikirci” diye anons etmelerinden dolayı, arkadaşları tarafından da “Fikirci” olarak bilindiğini söyledi.

Babalarıyla gurur duyduklarını belirten Bahar Firikci,  babasının spor sayesinde gitmediği ülke kalmadığını ve birçok rekorları bulunduğunu, başta 2 kez Akdeniz Akdeniz Oyunları olmak üzere, 1960 Roma Olimpiyat Oyunları, 1966 Hollanda Avrupa Şampiyonası, , İtalya, Almanya, Tunus, Bulgaristan, Yugoslavya, Fransa, Avusturya, Makedonya, İran uluslararası müsabakalara katıldığını kaydetti.

-2 SPORCULARI MİLLİ TAKIMA ADAY-

Bünyelerinde şu anda 60 kadar minik, yıldız ve genç, bayan ve erkek sporcu bulunduğunu, yakın gelecekte su sayıyı artıracaklarını belirten Bahar Firikci, şöyle devam etti;

“Babamın adını yaşatmak için geçtiğimiz yıllarda kurduğumuz kulübümüzde şu anda sadece yüzme branşı var. Yakın gelecekte sutopu da düşünüyoruz. Kulübümüz, yüzme yapmak isteyen yetenekli her gence açık. Bu bağlamda, yeni yetenekler arıyoruz. Sağlayacağımız başarı kadar, sporcuların eğitimleriyle ilgileniyor ve ahlaklı yetişmelerini sağlıyoruz. Şu anda, kulübün bütün yükünü Başkan İsmet Aydemir çekiyor. Prensip olarak kimseden yardım istemiyoruz. Sadece, kendi isteğiyle Köse Baklavaları’nın sahibi Mahmut Köse bizlere destek oluyor.”

5-8 Aralık tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 11-12 Yaş Gelişim Projesi Türkiye finallerinde Ali Kağan Demircioğlu ile Duru Bigay’ın finallere kaldığını belirten Bahar Firikci, hedeflerinin her yıl yeni yetenekli sporcuları milli takımlara kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor