MERSİN SULAR ALTINDA

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde büyük bir felaket yaşandığını, bazı ilçelerde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Mersin-Antalya karayolunun sele teslim edildiği, Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş ve Tömük mahallelerinde vatandaşların araçlarında mahsur kaldığı bildirildi.

BÖLGE (HABER MERKEZİ) Meteoroloji Genel Müdürlüğünce “kırmızı kod” uyarısının yapıldığı Mersin’de, son 25 yılın en fazla yağışı görüldü,  birçok cadde sular altında kaldı. Adana Valisi de, yağışlar nedeniyle halkı mecbur olmadıkça sokağa çıkmamaları, yıldırım ve su baskınlarından korunmaları yönünde uyarıda bulundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde büyük bir sel felaketinin yaşandığını açıkladı. Mersin-Antalya D-400 karayolu sele teslim olurken Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş ve Tömük mahallelerinde onlarca araçtaki vatandaşların da mahsur kaldığı öğrenildi.. Mersin’in bazı ilçelerinde de okullar bir gün arayla tatil edildi.

ADANA VALİLİĞİNDEN UYARI

Adana Valiliği, kentte bugün de sürecek kuvvetli ve sağanak yağışlardan dolayı oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşması riskine karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Adana Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimizde 6 Ocak Pazartesi günü sabahtan itibaren devam eden ve bugün de sürecek olan kuvvetli, yer yer şiddetli sağanak yağışların Adana’nın merkez ve kıyı ilçeleri ile batısında etkili olduğundan vatandaşlarımızın bu sebeple oluşabilecek; sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşması riskine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Ayrıca Pozantı ilçemizde meydana gelen yoğun kar yağışı sebebiyle Adana-Pozantı-Akçatekir arası ile Aldağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli istikametlerine seyahat edecek vatandaşlarımızın mevsim şartlarına uygun olarak kış lastiği kullanmaları, zincir takmadan yola çıkmamaları ve trafik kurallarına uymaları önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor