Metin Göktepe unutulmadı

ADANA (BÖLGE)-Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 24.yıldönümünde de unutulmadı…  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Metin Göktepe’nin öldürülüşünün 24.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesaj, “Gündemdeki bir haberi takip ederken, 8 Ocak 1996’da gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin şahsında; görevini yerine getirirken çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden tüm basın emekçilerini bir kez daha anıyoruz.

Bugün ülkemizin basın özgürlüğü karnesi oldukça kötü durumda. Bu alanda Afrika Ülkelerinin bile gerisinde olan Türkiye, 156 ülke arasında son sıralarda yer almaktadır. Yazdıkları yazılar, yaptıkları yorumlar ve çizdikleri karika-türler nedeniyle soruşturmalara ve çeşitli baskılara uğramakta olan basın mensupları, cezaevi tehdidiyle karşı karşıya kalmaktadır. Türkiye, cezaevlerinde en çok basın mensubunun bulunduğu ülkelerden birisi konumundadır. Bu tablo ülkemize yakışmamaktadır.

Basın mensupları, her geçen gün giderek zorlaşan olumsuz şartlar altında görevlerini yapmaya çalışırken, baskı, tehdit, şantaj ve yıldırma girişimleriyle karşı karşıya kalmakta, basının yaşam  kaynakları torba yasalara sıkıştırılan yasa tasarılarıyla kısıtlanmaya çalışılmaktadır.

Halkın gözü, kulağı ve sesi olan, demokrasilerde 4.kuvvet konumunda bulunan Basın Özgürlüğü’nü tehdit olarak gören bazı çevreler, basını susturmaya yönelik çabalar içerisine girmekte, görevini gerçek anlamda yerine getirmesinin önüne engeller çıkarmakta, basın çalışanlarının özlük hakları başta olmak üzere sendikal haklarından da mahrum bırakmak istemektedir.

Basın özgürlüğünden ancak; görevini layıkıyla yerine getiremeyen, çeşitli ithamlarla karşı karşıya bulunan, liyakatsız ve kendi menfaatini ülke menfaatlerinin önüne koyanlar korkar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Basın özgürlüğünden doğan sakıncaların giderilmesinin yolu yine basın özgürlüğünden geçer…”

Haber peşinde koşarken hunharca katledilen Metin Göktepe’yi bir kez daha anıyor, basın özgürlü-ğünün önündeki engellerin kaldırılması mücadelesindeki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor