KAZANDIĞIMIZ GÜN KAYBETMEYELİM

2014 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı MHP adayı Hüseyin Sözlü: CHP’lilerin, AKP kazanmasın da mantığıyla 100.000’in üzerinde verdiği oyla kazanmıştır.

Ancak MHP adayı Hüseyin Sözlü ve ekibi CHP’lilerin bu yaklaşımını iyi algılayamadı. Belediyeyi kırk haramiler gibi yöneterek Adana4nın 50 yılını yok ettiler.

31 Mart 2019 seçimlerinde de 2014’de Seyhan Belediye Başkanlığı’nı kazanan Zeydan Karalar, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçime girdi. Hüseyin Sözlü’nün olumsuz çalışmaları, özellikle MHP’li küskünlerin, AKP’lilerin Sözlü’ye tepkisi, Kürt seçmenlerin firesiz CHP’yi desteklemeleri ve Zeydan Karalar’ın Seyhan’daki olumlu çalışmaları ve kalıcı eserler bırakması nedeniyle %10’un üzerindeki bir farkla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı.

Hepimizin bildiği gibi yerel iktidar, genel de iktidara gelmenin altyapısını oluşturur. Bu altyapıda oluşturulacak kadroların niteliği olumlu veya olumsuz sonuçları doğurur. Üstelik biz bu filmi 1989 yerel seçimlerinde 45’in üzerinde il belediye başkanlığını kazanmıştık. Yerel seçimlerden sonraki genel seçimlerde vurgun yemişçesine yaşamıştık. 1989 yerel seçimlerindeki kazanan belediye başkanlarımızın olumsuzlukları, halkı değil kendi çıkarlarını ön plana çıkarmaları, rüşvet, ihale yolsuzlukları İSKİ gibi bir olumsuzluğu yaşamamız bizim seçmenden şamar yememize neden olmuştur.

31 Mart 2019 seçimlerinde kazanan sayın Zeydan Karalar borç yükü altında kıvranırken, oluşturduğu ve kadro korumak için getirdiği çok nitelikli insanlara Dr.Rıza Mete, İlyas Kıran, İsmail Güneş, Dr.Ahmet Adıgüzel, Genel Sekreterliğe getirilen Ergül bey gibi insanlar için Zeydan başkanı kutlamak gerek. Daha ismini yazamadığım bir sürü insan var. Mesela; Yüreğir Belediye Başkan adayımız Kamuran Karaca gibi…

Ama… Bir de daha kedi olmadan fare tutmaya çalışanlardan Ümit Aygül diye bir arkadaş var. Ne yapıyor? Mali hizmetler daire başkanlığına ASKİ’ye alınan bu arkadaşla ilgili pis kokular burunların deliğinizi sızlatıyor. Biz Adana’ya yaşanabilir bir kent haline getirebileceğine inandığımız, Adana’yı ‘Büyük Köy’ olmaktan kent haline getireceğiniz bildiğimiz sayın Zeydan Karalar’ı da bu vesile ile uyarmak istiyorum. Onun çabalarına, emeklerine saygı duyduğum için!…

Ümit Aygül’ün

1-ASKİ’de MHP il müteahhitlerle dirsek temasında olduğu söyleniyor?

2-Karayusuflu köyünden şu kısa sürede neler neler aldığı…

3-Hangi hayvan çiftliğini kurduğu…

4-Mezbahacılık faaliyetleri için kiminle işbirliği yaptığı…

ASKİ’de ihaleye fesat karıştırmaktan ve rüşvetten yargılanan Zeki Aysan’dan emekli olması nedeni ile Adana kurtuldu derken, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş gibi şimdi de Ümit Aygül’le mi uğraşacağız!..

Oysa ASKİ’yi Adanalılara ve Zeydan başkana layık olarak idare edecek dürüstlüğüne, çalışkanlığına kimsenin laf söyleyemeyeceği Kamuran Karaca gibi kamuoyuna kendini ispat eden insanlarla ASKİ şaha kaldırılır.

Yine Adanamızın yetiştirdiği; çalışkanlığı, dürüstlüğü, 7/24 hizmet aşkıyla çalışacağına inandığımız Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Baş Müdürü Ali Ünal da bu işi başaracaklardan bir tanesidir.

Yoksa 1989 seçimlerinde olduğu gibi kazandığımız an kaybetmek için kurnazlık yapanları değil, liyakat sahibi, yetkin ve hizmet edeceklerle oluşacak kadrolar yarınlarda bizi genel iktidara taş;ıyacak hizmetlerle halkı yanımıza çekmeye katkı verirler. Yol yakınken iktidarımızı önleyecek bu olumsuzluklara dur diyebilmeliyiz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor