“Kabine, Adanalı çiftçiye duyarsız!”

ANKARA (BÖLGE) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın Adanalı çiftçilerin aşırı yağış ve su baskınlarından kaynaklanan büyük zararının karşılanması gerektiğini vurguladı.
CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİNE SORUNLARI AKTARDILAR
Dr. Müzeyyen Şevkin, kendisiyle birlikte CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret eden Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Aladağ Ziraat Odası Başkanı Bahri Ceren, Saimbeyli Ziraat Odası Başkanı Davut Damar, Pozantı Ziraat Odası Başkanı Murat Mergen, Feke Ziraat Odası Başkanı Arif Çilingir, Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı Ali Şimşek, Kozan Ziraat Odası Başkanı Ümit Özdemir ve Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir’in aktardığı sorunları anında meclis genel kuruluna taşıdı.
ÇKS KAYDINA BAKILMAKSIZIN DESTEK VERİLMELİ!
Mecliste gündem dışı söz alarak kabine üyelerinin artık sorunları çözmesini isteyen Dr. Şevkin, Adana’nın geçtiğimiz iki haftada içinde neredeyse metrekareye 350 kilogram yağışla bir afet yaşadığını hatırlattı.  Adana’nın bir an önce çiftçilerin hasarının karşılanması için afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydı olsun olmasın, bütün çiftçilerin zararlarının karşılanması yolunda önlem alınması gerekiyor” dedi.
ÇİFTÇİ HEM SULAMA BİRLİKLERİNE HEM DE DSİ’YE PARA ÖDÜYOR!
Çiftçi borçlarının faizsiz beş yıl ertelenmesi, Tarım Sigortaları Genel Müdürlüğü’nde (TARSİM) sel afeti gibi afetleri kapsayan paket sigorta olması gerekliliğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “TARSİM’in herhangi bir doğal afetten sonra yedi gün sonra değil, aynı gün devreye girmesi gerekiyor. Çiftçimizin, enerji, TRT ve KDV paylarının kaldırılması veya makul bir seviyeye çekilmesi talepleri var. İyi tarım uygulamalarında ise teşviklerin 2016’da başlatılıp 2019’da neden kesildiğinin anlaşılamadığı yönünde sorunlarını ileten çiftçilerimizin bu sorunları çözülmelidir” diye konuştu. Çiftçinin tarlasında kullandığı su nedeniyle hem sulama birliklerine hem de Devlet Su İşleri’ne (DSİ) para ödemek durumunda kaldığını vurgulayan Dr. Şevkin, Türkiye’nin ulusal bir tarım politikası olmaması nedeniyle sorunların artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor