‘2020 Emek ve emekçiye saygı yılı olsun’

Türk-İş 4 . Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, yeni yılın ilk başkanlar kurulu toplantısında önemli mesajlar verdi. Gülnar, “İşçi çıkışlarının yaşanmadığı, işverenin, çalışanına, çalışanın işverene destek verdiği, saygı duyduğu bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Her ayın ilk haftası yapılan ve Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile gerçekleşen Başkanlar Kurulu toplantısı Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar’ın Başkanlığında gerçekleştirildi. Edip Gülnar, Başkanlar Kurulu adına yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Geride bıraktığımız 2019 yılı çalışma hayatı açısından zor bir yıl oldu. Yaklaşık 7 milyon işçiyi ilgilendiren Asgari ücret tespitinde işveren ve hükümetin isteği kabul gördü. Türk-İş olarak bu teklifi kabul etmeyeceğimizi bildirerek şerh koyduk. Yine, seçimin hemen akabinde işçi çıkışları yaşandı… Emeğiyle çalışan işçi ekmeğinden oldu, çalışma barışına set çekildi. Alın teri ile çalışan, tek gayesi evine ekmek götürmek olan emekçinin ekmeğiyle oynanmasına, dün nasıl tepki gösterdiksek, bugünde aynı tepkiyi gösteriyoruz. Dileğimiz işçi çıkışlarının bir daha yaşanmamasıdır.”

Bu yıl da emekçinin haklarının korunması, kazanımların daha da arttırılması, iş barışının devamlılığı konularında dün nasıl çalışıldıysa bugün de çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Yeni yılın emek ve emekçiye saygı yılı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor