TENİS’DE PATLAMA YAŞANIYOR

Tenis Federasyonu Adana İl Temsilcisi Feridun Açan, yerel yöneticilerin desteğiyle tenisi köylere kadar taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Açan, Bölge Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, 5 yıldır görevde bulunduğunu, bu zaman içinde lisanslı sporcu sayısının yanı sıra turnuva sayısını artırdıklarını, ancak bununla yetinmediklerini, tenisin sanıldığı gibi zengin sporu olmadığını, basit bir raketle herkesin bu spor dalına başlayacağını kaydetti.

Kentte daha önceleri eksikliği hissedilen tesis sayısının da sürekli arttığını ifade eden Açan, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Tenis sporunda adeta patlama yaşanıyor. Başta okullarımız olmak üzere Tenis Dağcılık ve Su Sporları, Atlıspor ve diğer kulüplerimiz eskiye oranla tenisi önemsemeye başladılar. Yerel yöneticilerin desteğiyle tenisi tüm mahalle hatta köylere kadar taşımayı hedefliyoruz. Lisanslı sporcu sayımızla birlikte antrenör ve hakem sayısında da büyük artışlar yaşanıyor. Tüm kulüplere eşit davranıyorum. Onları sürekli ziyaret ediyorum. Okul ve kulüplerin yanı sıra kurum kuruluşlar adına da turnuvalar yaparak yeni yetenekler kazanıyoruz. Özellikle, tüm sporların alt yapısını oluşturan okullarda tenis hayli yaygınlaştı. Tenisin bir özelliği de her yaşta yapılması. Tenis adına gelecekten daha çok umutluyum.”

-İPEK VE ÇAĞLA GENÇLERE MODEL OLDU-

Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü alt yapısından yetişen Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu’nun dünya sıralamasında yerleri bulunmasından duyduğu memnuniyetin altını çizen Açan, “Gençler Çağla ile İpek’i model alıyorlar. Her iki Adanalı sporcuyla gurur duyuyoruz. Ancak, bunların devamı gelmeli. Yeni yetenekler kazanarak onları milli takımlara göndermeliyiz. Kentimizde bu potansiyel var. Bunu başaracak güçteyiz” diye konuştu.

-BELEDİYE BAŞKANLARI TENİS OYNAMALI-

Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin’in fırsat buldukça tenis oynadığını anımsatan Açan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile üst düzey yönetici ve bürokratları tenis kortlarına beklediklerini sözlerine ekledi.

Açar, bize kaynak sağlayan ve sponsorluk yapan başta Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve çalışanlara, yerel yöneticilere katkılarından dolayı teşekkür etti.  (SPOR ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor