“Tasada ve kıvançta birlikte olmayı başaran bir milletiz”

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Cafer Esendemir, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında; son günlerde ülkenin pek çok noktasından peşpeşe acı haberler geldiğine değinerek, “Tasada ve kıvançta birlik olmayı, dayanışmayı başaran ülkemiz, son günlerde meydana gelen deprem, askerlerimize saldırı, çığ ve uçak kazası felaketlerinde de aynı duruşu göstermeyi başarmıştır” dedi.

Elazığ’da meydana gelen deprem felaketinde 41 vatandaşımızın kaybı, İdlib’de Türk Askeri’nin bulunduğu gözlem noktasına ve konvoyuna yapılan hain saldırıda 7’si asker 1’i sivil 8 vatandaşımızın vefatı, Van Bahçesaray’da yaşanan çığ felaketinde 38 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve son olarak İstanbul’da meydana gelen uçak kazasında 3 yolcunun ölümü ve bir çok vatandaşımızın yaralanmasını değerlendiren ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Türk halkı olarak tasada ve kıvançta bir olmayı, dayanışma içerisinde hareket etmeyi başarmış bir milletiz. Yaraların sarılması noktasında sergilenen birlik, beraberlik ve dayanışma, en büyük tesellimizdir. Bu bütünleşmeyi sağladığımız sürece her zorluğun üstesinden geliriz.

Son olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda pisten çıkarak 3’e bölünen uçak kazasında, 3 yolcunun vefatı 180 kişinin yaralanması hepimizi derinden üzdü. Bu kazanın nedenleri ve sonrasında yaşananlar mutlaka yetkili merciler tarafından değerlendirilecektir. Teknolojik alet ve ekipmanların yetersizliği veya hiç olmaması elbette tartışılacaktır. Yapıcı ve yol gösterici eleştiriler mutlaka olacaktır. Maddi kayıpların telafisi her zaman vardır. Ancak yaşanan can kayıpları; acı karşısında acizliğimizi ortaya koymakta, üzüntümüzü kat be kat artırmaktadır.

Yaşanan kayıplardan dolayı çok üzgünüz. Hayatını kaybeden Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor